Under helgen som gick hade AF Borgen styrelse framtidskonferens på en kursgård någonstans i södra Sverige. Exakt vad som avhandlades där är hemligt men Akademikern har fått ta del av det signerade beslutet och kan avslöja att nationerna i Lund från och med halvårsskiftet inte kommer få hyra borgen på 500 år. En granskning av beslutet visar att det är LUS som hostat upp så mycket pengar att AF Borgen helt enkelt inte kunde säga nej.

Läs beslutet här (klicka).

Akademikern har pratat med AF Borgens VD, Åke Stinsson, och frågat om vad som föranlett beslutet.

Vi ansåg att det var ohållbart att ha nationerna som gäster. De dansar, super och kan inte bete sig. LUS däremot, de arrangerar nyttiga kulturaktiviteter, spännande föreläsningar och givande workshops i ämnen som “Rättighetslistan”, “Tillgänglighet för vänsterhänta” och “Kul utan spritpenna – hur du överlever tråkiga föreläsningar”. Vi gjorde bedömningen att de kommer behöva ca 500 år för att komma tillrätta med alla problem som finns så när de är klara kan vi överväga att släppa in nationerna igen.

Men är det inte märkligt att slänga ut era uttaxerande huvudmän?

Nej, detta är ett helt vanligt beslut som rör den löpande verksamheten. Inget konstigt alls.

Är detta slutet på festandet i AF Borgen, eller är det bara nationerna som berörs?

Det är bara nationerna. Om LUS eller någon kår vill arrangera fest hos oss är de varmt välkomna. Vi känner oss trygga i att kårmedlemmar är mer ansvarstagande än nationsmedlemmar. Vi ser framför oss mer värdiga fester där kårmedlemmar kan mötas över fakultetsgränserna och diskutera aktuella frågor som politik, senaste översättningen av Platons samlade verk eller Nobelpriset.

Akademikern har även pratat med en kårordförande som är väldigt nöjd med beslutet.

Äntligen får vi en chans att visa vad vi går för! Vi kårer har blivit socialt förtryckta i flera hundra år. Först av kungen och nu av kuratorera. Nu jävlar ska de få se att skrattar bäst som skrattar sist.

Kuratorskollegiets ordförande, Movits Carter, är mycket upprörd.

Det ligger i nationernas gemensamma värdegrund att arrangera baler och att tjäna pengar på att sälja eftersläppsbiljetter. Våra medlemmar super inte mer eller mindre än någon annan. Vi kommer genast samla Kuratorskollegiet och författa en skrivelse, så den här saken är inte över än!

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/02/afborgen.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/02/afborgen-300x300.jpgKalinkaAkademiska FöreningenKårerNationerNyheterAF-borgen,af-borgen ab,afös,akademiska föreningens överstyrelse,kår,kurator,lunds universitet,lunds universitets studentkårer,LUS,nationer,nyttiga kulturaktiviteter,rättighetslistan,satir,uttaxerande huvudmän
Under helgen som gick hade AF Borgen styrelse framtidskonferens på en kursgård någonstans i södra Sverige. Exakt vad som avhandlades där är hemligt men Akademikern har fått ta del av det signerade beslutet och kan avslöja att nationerna i Lund från och med halvårsskiftet inte kommer få hyra borgen...