AF Bostäder har precis startat sitt byggprojekt “BoKompakt” som är ett försöksprojekt för att visa att man kan bygga små och billiga bostäder. AF Bostäder har även andra korridorer som erbjuder något helt unikt. Akademikern har fått en exklusiv intervju med Bostadsombudsmannen på AF Bostäder.

Akademikern:
Vilka är de här bostäderna till för?

– Vi vill hela tiden bygga olika typer av bostäder och till människor med olika behov. Det här projektet är att kunna hjälpa den yngre generationen och de kortväxta, eller “small people” som vi kallar dem på företaget. Det är viktigt att kunna bygga små bostäder för dem, vi vill ju inte diskriminera. Till exempel så har vi också en drogfri korridor och en internationell korridor, Robert Hood, Bostadsombudsman.

– Vi försöker också spåna vidare på att ha fler sådana temakorridorer. Vi ska till hösten 2014 starta “alkoholkorridoren”, där de som dricker mycket alkohol kan bo tillsammans och festa. Kampanjen kommer främst rikta sig mot nationernas Kuratel. Det lär nog inte vara så svårt med tanke på hur Stora KK/Lilla PQ gick i helgen, många gillar att festa så att allt går sönder, fortsätter Robert. Vi uppmuntrar studenter att bryta ben och tända eld på bord.

AF Bostäder har andra planer än boende till kortväxta och alkoholister, utan också en korridor för de som inte gillar att bo i korridor.

– Det är fantastiskt att kunna lyfta korridorboendet extra och erbjuda ett korridorrum för de som inte vill bo där. Det kommer fungera fantastiskt, säger Robert Hood.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/5747492359_492c7854f6_z.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/5747492359_492c7854f6_z-300x300.jpgKalinkaAkademiska FöreningenPolitikAF Bostäder,akademikern,bokompakt,bomben,bostadsombudsman,korridorboende,kuratorskollegiet,lillapq,lund,satir,smallpeople,storakk,studentboende,studentikost,studentlund,studentlyor
AF Bostäder har precis startat sitt byggprojekt 'BoKompakt' som är ett försöksprojekt för att visa att man kan bygga små och billiga bostäder. AF Bostäder har även andra korridorer som erbjuder något helt unikt. Akademikern har fått en exklusiv intervju med Bostadsombudsmannen på AF Bostäder. Akademikern: Vilka är de här bostäderna...