Ingen har nog missat den pågående stormen av klagomål mot korridorrummens inomhustemperaturer hos AF Bostäder. Studentbostadsbolaget har efter sin senaste hyreshöjning, den tolfte i ordningen, samtidigt passat på att sänka hyresgästernas inomhustemperaturer för tolfte året i rad. I år har innetemperaturen nått minusgrader för första gången i många lägenheter.

Flera studenter har hört av sig till Akademikern om situationen, som nu tagit kontakt med AF Bostäders marknadschef, Mask Oreda:

Varför har ni på AF Bostäder sänkt temperaturen i era lägenheter för tolfte året i rad?          

– Jo, det är så att vi genomför just nu ett experiment på studenterna i samarbete med Medicinska Fakulteten. Man undersöker huruvida långvariga frostskador kan påverka humör. Av reaktionerna på Jodel att döma verkar studenterna arga och det är ju bra, för det visar på ett bevisat samband mellan kyla och ilska. Det känns kul att bidra till vetenskapen tycker vi.

När kommer ni höja temperaturen igen?
– Nja, en annan fördel med tolv år av kyliga studentlägenheter är att vi sparat massor av pengar. Om vi nu skulle höja temperaturen för studenterna så innebär det att vi måste sluta med både styrelsens spakonferenser i Saltsjöbaden, ledningsgruppens golfresor till Skottland och dessutom göra en ordentlig sänkning av bostadsombudsmannens balbudget. Det skulle vara otänkbart, avslutar marknadschef Mask Oredan.


Att studenters klagomål på kylan hittills inte fått något som helst utrymme i etablerade studentmedier beror troligtvis också på att AF Bostäder köpt ett omfattande annonspaket hos studenttidningen Lundagård, som även verkar som munkavle på tidningen vid den här typen av händelser. Här är ett exempel på en av annonserna:

Lundagardannons

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2016/01/Jodelbild.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2016/01/Jodelbild-300x300.jpgLasse SchafferLund CentrumNyheterUniversitetetAF Bostäder,akademikern,kyla,satir,stalingrad
Ingen har nog missat den pågående stormen av klagomål mot korridorrummens inomhustemperaturer hos AF Bostäder. Studentbostadsbolaget har efter sin senaste hyreshöjning, den tolfte i ordningen, samtidigt passat på att sänka hyresgästernas inomhustemperaturer för tolfte året i rad. I år har innetemperaturen nått minusgrader för första gången i många lägenheter. Flera studenter har hört...