Akademikern är inte bara Lunds, utan hela Sveriges, snabbast växande studenttidning. Vi finns här för att fylla ett tomrum, vi finns här för att objektivt och ofiltrerat granska livet vid och runt Lunds universitet. Vi granskar högt och lågt – inga nyheter är för stora eller små. Vi räds inte att se sanningen i vitögat och skriva om det obekväma. Vi är här för studentens skull, som ett fyrtorn i stormen, som falukorven i stroganoffen, som kaffet på alla expar i Lund.

Vi gör uppenbarligen något rätt. Varje gång någon i fikarummet, på förfesten eller i föreläsningspausen nämner Akademikern blir vi närmast religiösa av lycka. Vi som skriver drivs av en vision. Vi ska vara Lunds fria studenttidning och eftersom vi inte ägs av de vi ska granska är detta ett ansvar vi på allvar kan ta. Att det är vi på Akademikern som kommit med scoop efter scoop och som garanterat att ingen undgått journalismens granskande ögon är därför inte konstigt. Vi har därför förtjänat att vi redan attraherar en knapp tredjedel av Tidningen Lundagårds följarskara. Nu är målet att bli lika stora som dem! 

För att fira att vi nu har 500 följare på Facebook vill vi därför komma med ett löfte: Vi ska bli störst i Lund! För att nå detta mål behöver vi hjälp – fortsätt läs, gilla och dela.

Kampen har börjat. Låt den aldrig dö!

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/11/500.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/11/500-300x300.jpgYuri van DijkKrönikaNyheterOm Akademikernakademikern,journalism,kamp,likes,lund,Lundagård,lundvsuppsala,sanning,scoop,studentikost,studentlund,studenttidning
Akademikern är inte bara Lunds, utan hela Sveriges, snabbast växande studenttidning. Vi finns här för att fylla ett tomrum, vi finns här för att objektivt och ofiltrerat granska livet vid och runt Lunds universitet. Vi granskar högt och lågt - inga nyheter är för stora eller små. Vi räds...