Den nya trenden från Japan med kanincaféer som snabbt blivit en populär attraktion för den stressiga arbetsnarkomanen kan snart vara verklighet i Sverige. Akademiska Föreningen öppnar till hösten Sveriges första kanincafé där studenter kan ta en kopp kaffe och klappa på kaniner.

Kanincaféer i Japan har på väldigt kort tid blivit populärt. Förutom kanincaféer finns det även pingvinbarer och ekorreträdgårdar till alla åldrar och för de som inte har ett husdjur men som vill ha lite sällskap.
Attraktionen har spridit sig till Sverige och Akademiska Föreningen i Lund öppnar i höst Sveriges första kanincafé. Dit kan studenter fly vardagen och träffa Lejonhuvad dvärgvädur, Dvärgscheck, Hermelin och många andra kaninraser.

– Det är ett perfekt tillfälle för de som inte vill ha husdjur, men som mer än annat vill kela lite på eftermiddagen innan man sticker till Ariman och tar en AW med sina vänner, säger Nina Hempel entreprenören bakom projektet.

Kanincaféet kommer heta “Kaniner Af Adeln” vilket garanterar gratis inträde och flera sittplatser där man kan ta en kaffe och äta en hemlagad hölasagne som passar både besökaren och de boende krabaterna. Det kommer även finnas möjlighet att ta en Bunny2Go vilket innebär att man leasar en kanin på obestämd tid och lämnar tillbaka den hel och ren när man är “klar”.

– Vi vill göra något unikt och erbjuder därför studenterna att ta med kaninen hem när man pluggar, ska på fest eller helt enkelt bara vill ha lite sällskap. De studenter som vi pratat med säger att de mår mycket bättre av att kolla på kaninvideos på internet och många gråter en skvätt när de ser två kaniner i samma scen. Studenterna behöver med andra ord fysisk närhet av kaniner för att klara av sin stressiga vardag.

Kanincaféet öppnar den 29 oktober 2014 i Café Athen i AF Borgen och alla med Studentlundsleg är välkomna. Teknologer hänvisas till LTH och labratorieråttorna i undervisningssalarna i stället.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/04/kanin.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/04/kanin-300x300.jpgPitsa SallatAkademiska FöreningenAF-borgen,akademikern,Akademiska Föreningen,kanincafé,lth,lund,Lunds kommun,lunds universitet,satir,student,studentikost,studentliv,studentlund,teknologkåren
Den nya trenden från Japan med kanincaféer som snabbt blivit en populär attraktion för den stressiga arbetsnarkomanen kan snart vara verklighet i Sverige. Akademiska Föreningen öppnar till hösten Sveriges första kanincafé där studenter kan ta en kopp kaffe och klappa på kaniner. Kanincaféer i Japan har på väldigt kort tid...