Heltidsarvoderade i Studentlund utnyttjar sina röda kort för att åka gratis kollektivtrafik i centralorten Lund – fast än att de inte är i tjänst. “Det är bedrövligt, skriver KK-ordförande Alex Filipi och LUS-Vice ordförande Pelle Sebzon i en artikel.

Akademikern kan idag avslöja att heltidsarvoderade inom Studentlund åker gratis med sina röda kort hos Skånetrafiken – fast än att det går emot reglementet.

– Man får inte åka gratis utanför tjänst, det är bekymmersamt att det här nätverket verkar vara djupt inrotat och att det har pågått i flera år, heter det i artikeln som publicerades idag av Kuratorskollegiet ordförande och Lunds universitets studentkårers vice ordförande.

Akademikerns reporter stod under en timme vid hållplatsen Botulfsplatsen i centrala Lund och såg flera heltidsarvoderade som klev på bussen och visade upp sina röda kort fastän att de inte var i tjänst. Flera av dem gick till och med före i kön in till bussen och frågade bestämt som ett påstående: “Vet du inte vem jag är?”.

– Det är oerhört märkligt beteende som inte ska fungera hos Skånetrafiken, kanske om man går ut på nation, säger Alex Filipi KK-ordförande när Akademikern ringer upp honom.
– Våra heltidare har ju inte ens röda kort, så det är ännu konstigare, säger LUS vice ordförande.

Hos Skånetrafiken är man också förvånad över att det här systemet fungerar.

– Vi vet inte ens vad röda kort är, men uppenbarligen så verkar de här heltidarna som du talar om kunna åka gratis med någon form av rött kort, skriver Skånetrafikens pressavdelning i ett e-mail.

AF/KK/LUS ska nu göra en utredning om hur man går vidare i situationen och planerar även att hålla en utbildning för samtliga heltidare om hur man betalar när man åker hos Skånetrafiken.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/11/b6617980ce90f637e68c3ebe8b9be745.pnghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/11/b6617980ce90f637e68c3ebe8b9be745-300x300.pngKalinkaAkademiska FöreningenKKLUSakademikern,kårer,lund,Lunds kommun,lunds universitet,nationer,satir,Skånetrafiken,studentikost,studentliv,studentlund
Heltidsarvoderade i Studentlund utnyttjar sina röda kort för att åka gratis kollektivtrafik i centralorten Lund - fast än att de inte är i tjänst. 'Det är bedrövligt, skriver KK-ordförande Alex Filipi och LUS-Vice ordförande Pelle Sebzon i en artikel. Akademikern kan idag avslöja att heltidsarvoderade inom Studentlund åker gratis med...