I måndags besökte både integrationsminister Erik Ullenhag (FP) och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson det omtalade Studentafton för att diskutera bland annat Reva. Samtidigt samlades flera kamrater från Smålands nation utanför för att visa sitt missnöje.

Debatten kan beskrivas som ett oerhört ointressant samtal mellan två ocoola män och ingen kunde heller bry sig mindre. Innan samtalet var igång samlades flera personer från bland annat Lundabor mot rasism, Ung vänster och organisationen Kommunistiska Pensionärer Utan Gränser – eller så kan man kalla de tre för Smålands nation i Lund. Anledningen till att föreningarna och organisationerna hade samlats utanför Akademiska Föreningen och inte medverkat själv är på grund av att de inte är medlemmar i föreningen och fick därför inte vidröra intellektuell mark.

Akademikern var på plats när tumultet kring medlemsskapet skapade kaos och vi lyckades prata med Adam “Marx” Svensson:

Akademikern:
Varför har du kommit hit idag?

Adam:
– Jag skulle egentligen gå på Studentafton, men eftersom att jag glömt att betala medlemsskap till AF så fick jag vänta utanför. Likaså blev det för ett hundra tal icke-medlemmar också. Jag blir så förbannad att jag inte visste att man var tvungen att vara medlem för att gå och se på den här spännande och ointressanta debatt.

Adam var inte ensam om att känna sig kränkt och efter drygt en halvtimme som mobben samlats utanför Akademiska Föreningen började man istället lägga 120 benproteser (läs Sydsvenskans artikel 120 proteser mot debatt) utanför fönstren som en protest.

Akademikern:
Vad ska benproteserna symbolisera för att ni inte är medlemmar?

Adam:
– Det ska symbolisera att dessa orangea och blåa benen också ska vara välkomna in till AF. Alla måste få vara medlemmar och speciellt de här snygga benen som är perfekt gjorda.

Adam och de andra missnöjda valde att efter debatten lämna Akademiska Föreningen och bege sig hemåt för att äta hummus och kikärtsröra. Polisen i Lund rapporterade om att man omhändertog ett hundratal personer, varav flera av dem liknade benproteser.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/04/benprotes-1024x680.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/04/benprotes-300x300.jpgPitsa SallatAkademiska FöreningenAF-borgen,akademikern,Akademiska Föreningen,Erik Ullenhag,Folkpartiet,jimmie åkesson,kränkt,Lundagård,PK-maffian,satir,Smålands nation i Lund,student,studentafton,studentikost,studentlund,Sverigedemokraterna,sydsvenskan,Ung vänster
I måndags besökte både integrationsminister Erik Ullenhag (FP) och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson det omtalade Studentafton för att diskutera bland annat Reva. Samtidigt samlades flera kamrater från Smålands nation utanför för att visa sitt missnöje. Debatten kan beskrivas som ett oerhört ointressant samtal mellan två ocoola män och ingen...