Under torsdagskvällen bjöds Studentlunds medlemmar på en unik konsert på Helsingkrona nation. Sist de var ute på vägarna var jubileumsturnén 2005 men nu i veckan var det alltså dags för en alldeles särskild spelning på Lunds främsta musiknation med Brandsta City Släckers.

Akademikern var på plats när flickfavoriterna Glenn, Mats, Ulf, Olle och Tom klättrade upp på scenen inför ansträngda jubelrop från de tjugofem tappra som Helsingkronas kuratel betalat för att vara på plats. Vår reporter fick en intervju med bokningsförmannen Fredde Jansson.

Varför har ni bokat Brandsta City Släckers?

– De passar väldigt bra in på vår profil som giganter i sin genre. Vi satsar alltid på att boka det bästa och vi blev därför riktigt glada när den här möjligheten dök upp.

Ni kallas ofta för Lunds främsta musiknation – lockar det novischer?

– Ja det är klart att novischer dras till storheter som Brandsta men även band vi bokat tidigare fungerar som dragplåster. Kicki Danielsson, Charlotte Perelli och Siw “Siwan” Malmkvist är alla namn som drar folk. Sen har vi ju en egen manskör, LASS, som är väldigt framgångsrik också. De brukar sjunga på baler.

Akademikern fick också en kort pratstund med en i publiken.

Varför är du här ikväll?

– Jag är gammal kompis med kuratorn här, han sa att han skulle bjuda på öl om jag kom förbi, säger en anonym tjej i publiken. Musiken är ju skit som vanligt men bärs, det kan de här på Helsingkrona.

Konserten avbröts efter 8 minuter eftersom brandmännen på scen fick ett larm och tvingades rycka ut.

Vi borde kanske sett till att de inte var på jour just ikväll, de hann ju inte ens spela “Kom och ta mig långt härifrån”, sammanfattar Helsingkornas kurator bittert.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/12/hb.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/12/hb-300x300.jpgYuri van DijkKulturNationerUncategorizedbokningsförman,Helsingkrona,helsingkrona nation,konsert,kurator,LASS,satir,studentlund
Under torsdagskvällen bjöds Studentlunds medlemmar på en unik konsert på Helsingkrona nation. Sist de var ute på vägarna var jubileumsturnén 2005 men nu i veckan var det alltså dags för en alldeles särskild spelning på Lunds främsta musiknation med Brandsta City Släckers. Akademikern var på plats när flickfavoriterna Glenn, Mats,...