Snart är det slut med nattmat på Challes Pizzeria efter studenternas utekvällar. Restaurangen kommer nämligen flyttas till Nova Lund – köpcentret i västra Lund. Det meddelades de anställda idag via företagets personaltidning.

– Ja, skattevillkoren är förmånligare på Väster, kommunskatten i den delen av Skåne är avsevärt lägre än i city. Dessutom ligger det närmre Blekingska nationens nybyggda flygplats vilket gör att vi kommer kunna sälja vissa av våra pizzor tax-free, säger Challe Ancha, VD på restaurangen.

Tomten är redan såld
Det har redan bestämts vad som ska hända framöver med tomten som restaurangen står på. Likt många andra kulturmärkta platser i Lund så har Lunds nation redan avtalat om att köpa upp huset.

– Ja det har vi gjort för vi vill riva hela stället. Vi dyrkar nämligen satan, säger nationens inspektor kallt till Akademikern.

Men är det inte ett problem att huset är K-märkt?

– Haha, nä, för efter att vi är klara med tomten kommer den att vara KUK-MÄRKT, fortsätter inspektorn som verkar vara påtagligt berusad.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/11/bild2.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/11/bild2-300x300.jpgAnn BorgenssonNyheterchalles,lund,nova lund,pizzeria,restaurang,satir,student,studentlund
Snart är det slut med nattmat på Challes Pizzeria efter studenternas utekvällar. Restaurangen kommer nämligen flyttas till Nova Lund – köpcentret i västra Lund. Det meddelades de anställda idag via företagets personaltidning. – Ja, skattevillkoren är förmånligare på Väster, kommunskatten i den delen av Skåne är avsevärt lägre än i city. Dessutom ligger det närmre Blekingska nationens...