Det var under fredagsförmiddagen som den tragiska olyckan skedde på Stora södergatan. Experter kallar olyckan för det största som hänt Lund sedan “Slaget vid Lund” 1676.

Afton Bladetberg blev vittne till händelsen.

– Jag stod vid hörnet intill Botulfsgatan när cykeln kom i full fart ner från Stora södergatan. Jag trodde först att det var en helt vanlig cykeltur från mannen på cykeln, men när cykeln började gnissla mer än vanligt så såg jag att olyckan var nära. “Satans järnvägar” hann jag tänka innan det small.

Mannen på cykeln fick fel på bromsarna när han kom åkandes nerför Stora södergatan i södergående riktning. Mannen försökte plinga sig fri från folkmassan som skymtades på gågatan men det var redan för sent. Cykeln började vibrera okontrollerat och med en häftig smäll gick slangen till bakdäcket sönder.

– Vi var snabbt på plats och konstaterade att det var bara ren tur att ingen blev skadad, säger Greger Zampo som är vakthavande barnbefäl på Polisen i Lund.

Enligt flera experter som Akademikern pratat med så är det den största olyckan sedan Slaget vid Lund. “Ingen slang ska behöva utstå en sån här smäll”. Mannen på cykeln sitter nu häktad för sannolika skäl misstänkt för att vårdslöst ha äventyrat flera hundratusen människors liv och för att ha fysiskt bragt en slang om livet. Rättegången beräknas påbörjas i eftermiddag.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/cykel.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/cykel-300x300.jpgPitsa SallatLund CentrumOkategoriseradeakademikern,Akademiska Föreningen,cykel,cykelstad,lund,lundapolisen,Lunds kommun,lunds universitet,satir,student,studentikost
Det var under fredagsförmiddagen som den tragiska olyckan skedde på Stora södergatan. Experter kallar olyckan för det största som hänt Lund sedan 'Slaget vid Lund' 1676. Afton Bladetberg blev vittne till händelsen. - Jag stod vid hörnet intill Botulfsgatan när cykeln kom i full fart ner från Stora södergatan. Jag trodde...