FUTURALEKONOMI. Igår offentliggjorde Wikipedias grundare Jimmy Wales att internetencyklopedien överväger att börja använda Bitcoin som betalmetod, och idag kom nyheten att ännu en ideell institution med tveksam kritisk förmåga tar steget in i den digitala ekonomin.

I ett pressmeddelande från Lundakarnevalen skriver karnevaluta-chefen Jocke Winnarskalle:
”Temat för årets karneval är Futuralkarneval, och i vårt varumärkesarbete tycker vi att det är viktigt att allt vi gör präglas av ett futuralt tänk. Efter domstolsvinsten förra veckan fick vi mod och tog beslutet att investera hela karnevalens ekonomi i Bitcoin.”

När vi träffar karnevalens kommunikationschef för en intervju visar hon samma entusiasm:
”Vi tänkte att det här blir en kul grej. Alla använder ju Bitcoin nuförtiden.” säger kommunikationschefen Clara Lutfisk medan hon skickar iväg fyra tweets, spelar in en Snapchatvideo på sina naglar och lägger upp vår intervju som en milestone på sin facebooktidslinje.

Lördagens ”Karnevelj” blir första tillfället med den digitala valutan för karnevalen. Enligt Winnarskalle kommer Bitcoin vara den enda valutan som Karnevalen accepterar under kvällen. Han berättar att stor noggrannhet lagts i att utrusta både toalettmaskiner och bardiskar med QR-koder för att förenkla betalning.

”Karneveljen” är Lundakarnevalens firmafest som arrangeras inför varje karneval. Karneveljen 2014 arrangeras på lördag på Färs och Frosta Sparbank Arena i Lund, och har över 3 000 anmälda gäster.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/bitcoins-mynt-copy-1024x683.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/bitcoins-mynt-copy-300x300.jpgAnn BorgenssonKårerKulturNyheterakademikern,bitcoin,Clara Lutfisk,Funny Povel,jocke winnarskalle,karnevalen,karnevaluta,karneveljen,lund,lundakarnevalen,lunds universitetets studentkårer,satir,studentliv,studentlund,valuta
FUTURALEKONOMI. Igår offentliggjorde Wikipedias grundare Jimmy Wales att internetencyklopedien överväger att börja använda Bitcoin som betalmetod, och idag kom nyheten att ännu en ideell institution med tveksam kritisk förmåga tar steget in i den digitala ekonomin. I ett pressmeddelande från Lundakarnevalen skriver karnevaluta-chefen Jocke Winnarskalle: ”Temat för årets karneval är Futuralkarneval,...