Fredag
08.15 – Ekonomicentrum
En professor i Teoretisk Ekologi från Chalmers i Göteborg hamnar av misstag fel när han ska och gästföreläsa på Ekologihuset på Sölvegatan. Flera kandidater ser den malplacerade professorn och bestämmer sig för att spela denne ett spratt. De börjar cirkulera kring professorn, tuggandes tuggummi samtidigt som de luktar sprit. Kandidaterna börjar osammanhängande argumentera för neoklassisk ekonomi framför ekologisk ekonomi. Professorn lämnar studenterna med orden “Ni verkar inte veta mycket om etanol mer än att ni förtär den”.

Lördag
15.20 – Ica Malmborgs
Fem studenter från Lundakarnevalens DANSEN står och säljer karnevalstidningar utanför Ica Malmborgs vid Clemenstorget. Studenterna är entusiastiska och ser fram emot att sälja tio tidningar var i sann karnevalistisk anda. De möter hård konkurrens av majblommeförsäljare och tiggare som försöker mota bort studenterna. Folk som är på väg in för att handla stannar till och utbrister “Jävla studenter” och lämnar 20 kronor till tiggaren och majblommeförsäljarna.

Söndag
01.00 – Kemicentrum
Lundakarnevalens Tidningsfest är ett fiasko och ett tiotal karnevalistiska studenter dyker upp på festen. Enligt Skånepolisen härjade stora bränder på flera ställen i Skåne under natten och ur massorna konstaterade räddningstjänsten syd att det rörde sig om flera tusen Framtidningen från Lundakarnevalen. “Det är likt kaoset i Chile” säger ett vittne till Sydsvenskan. Missnöjda lundastudenter tros vara anledningen till bränderna.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/2303_bigben.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/2303_bigben-300x300.jpgPitsa SallatDygnet runtakademikern,clemenstorget,Ica Malmborgs,lund,lundakarnevalen,lundapolisen,Lunds kommun,lunds universitet,räddningstjänsten,satir,Skåne,student,studentikost,studentliv,studentlund
Fredag 08.15 - Ekonomicentrum En professor i Teoretisk Ekologi från Chalmers i Göteborg hamnar av misstag fel när han ska och gästföreläsa på Ekologihuset på Sölvegatan. Flera kandidater ser den malplacerade professorn och bestämmer sig för att spela denne ett spratt. De börjar cirkulera kring professorn, tuggandes tuggummi samtidigt som de...