Fredag
15.01 – Fredmans (Helsingkrona nation)
En person omhändertogs av ordningsvakt vid öppning för kontrarevolutionär verksamhet. Enligt vittnen på plats så hade den omhändertagna personen köpt en öl och kastat ner i gropen som återfinns strax bakom nationen. Den omhändertagna trodde det var en soptipp. Polispatrull var snabbt på plats och rubricerar händelsen efteråt som “hittepå”.

18.00 – Systembolaget, Botulfsplatsen
Ett tumult utbröt på Systembolaget vid Botulfsplatsen. Tumultet startade då en eller flera personer ropade åt personalen att skynda sig i kassan då de “måste ha den här jävla spriten innan ni stänger”. Ordväxling utbröt och personalen kunde lugna ner den stora massan med en megafon och informerade om att “butiken har öppet en timme till, idioter”. Folkmassan skingrades snabbt från platsen när de betalat.

23.58 – Klubb Indigo (Blekingska nationen)
Bandet Faråker spelar på Klubb Indigo och nationen konstaterar att det endast är 22 besökare på klubben inklusive de som jobbar under kvällen. Den enda personen på klubben fick en skriftlig varning för att ha druckit öl i trapphuset.

03.29 – Hamburgeställe, Botulfsplatsen
En person tillkallade polis till platsen. Personen ville polisanmäla ägaren för att denne fick mos till sin “spätta med pommes” istället för pommes. Polisen drog ett fiskskämt och lämnade platsen.

Lördag
08.45 – Humanistiska och Teologiska Studentkårens (HTS) lokaler vid Språk- och litteraturcentrom (SOL)
SOL utrymdes under förmiddagen då en eller flera gärningsmän brutit sig in i HTS-lokaler och börjat fyllekäka. Gärningsmännen lämnade snabbt platsen utan att få med sig något byte, förutom det som förelåg i magen.

13.48 – Systembolaget, Nova Lund
Ett tumult utbröt på Systembolaget vid Nova Lund. Tumultet startade då en eller flera personer ropade åt personalen att skynda sig i kassan då de “måste ha den här jävla spriten innan ni stänger”. Ordväxling utbröt och personalen kunde lugna ner den stora massan med en megafon och informerade om att “butiken har öppet en timme till, idioter”. Folkmassan skingrades snabbt från platsen när de betalat.

Söndag
02.15 – Electrified (Västgöta nation)
En Qurator emeritus från Sydskånska nationen blev utslängd från klubben efter att denne ställt sig upp på en stol och pekat finger mot bartendern. Quratorn svepte en drink och sprang i från platsen. Han återfanns senare i frack i Tunaparken med en flaska T-röd.

11.00 – Max Hamburgerrestauranger, Kung Oskars bro
En stor massa (likt karnevalskön) samlas kring Max Hamburgerrestauranger för att äta bukmat. Merparten av besökarna är representerade från Citynationerna då de fick höra att Max bjuder på en hamburgare om man kan uppvisa att man kommer från en borgarfamilj. Ingen person rapporterades hungrig efter besöket.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/2303_bigben.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/2303_bigben-300x300.jpgKalinkaDygnet runtakademikern,Blekingska,HTS,karnevalen,lund,lundakarnevalen,lundapolisen,Lunds kommun,Lunds nation,lunds universitet,lundvsuppsala,nationer,östgöta nation,Qurator,satir,SOL,student,studentikost,studentliv,studentlund
Fredag 15.01 - Fredmans (Helsingkrona nation) En person omhändertogs av ordningsvakt vid öppning för kontrarevolutionär verksamhet. Enligt vittnen på plats så hade den omhändertagna personen köpt en öl och kastat ner i gropen som återfinns strax bakom nationen. Den omhändertagna trodde det var en soptipp. Polispatrull var snabbt på plats och...