Fredag
16.06 – Geocentrum
En föreläsning urartar när studenterna tvingas sitta kvar över undervisningstiden. “Det är ju för fan fredag” säger en student till Akademikern efteråt. Föreläsaren var tvungen att sätta sig i säkerhet och flera lektorer barrikerade sig inne i föreläsningslokalen “Världen”. Ingen person kom oskadd från händelsen.

19.35 – Malmö nation
Ett sällskap på tre personer anlände sent till klassens sittning på Malmö nation och tvingades lämna platsen omedelbart. Enligt de ansvariga för sittningen så berodde det på att maten redan tagit slut innan sittningen börjat. Anledningen visade sig efteråt vara på grund av att sittningspersonalen startat matkrig med varandra och druckit upp all snaps. Malmö nations kuratel ser händelsen som “naturlig” och “survival of the fittest”.

Lördag
05.20 – Domkyrkan
Två personer anhålls för “Störande av ordning”. Personerna ska ha ockuperat Domkyrkan och uttalat sin självständighet som proryska ukrainer. Polisen ser händelsen som ett “studentikost jippo”.

16.07 – Grand Hotel
En person tappade bort sin medalj under fördrinken till Västgöta nations Nyckelorden på Grand Hotel. Missing Medal kontaktades och medaljen återfanns senare i baren, inget släp kom till skada.

23.01 – Palaza Lund
Palaza rivstartade på Tegnérsplatsen 4 i Lund. Besökarantalet uppgick till hela 7 stycken, varav tre av dem var kända profiler i studentlivet. Kvällsrapporten beskrev kvällen som “den fula promotionfilmen Palaza marknadsförde invigningen med resulterade i att ingen kommer sätta sin fot där, någonsin.”.

Söndag
Polisen i Lund har inget att kommentera för söndagens händelser. Lundapolisen patrullerade gatorna och tog bilder som de lade upp på Facebook för att visa att de faktiskt inte gör någonting.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/2303_bigben.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/2303_bigben-300x300.jpgKalinkaDygnet runtAF-borgen,akademikern,Akademiska Föreningen,domkyrkan,domkyrkan i lund,geocentrum,lund,lundapolisen,Lunds kommun,lunds universitet,malmö nation,satir,student,studentikost,studentlund,Västgöta nation
Fredag 16.06 - Geocentrum En föreläsning urartar när studenterna tvingas sitta kvar över undervisningstiden. 'Det är ju för fan fredag' säger en student till Akademikern efteråt. Föreläsaren var tvungen att sätta sig i säkerhet och flera lektorer barrikerade sig inne i föreläsningslokalen 'Världen'. Ingen person kom oskadd från händelsen. 19.35 - Malmö...