Fredag
16.00 – Södra Esplanaden
En cykel omkom efter att en person kört in i ett cykelställ med en kundvagn. Kundvagnen fick köras till sjukhus och cykeln avled på platsen. Ingen person kom till skada.

Lördag
22.00 – Helsingborg
Flera personer med ursprung från Lund anländer till Helsingsborgs vårbal. Det är första gången studentkåren Agora i Helsingborg anordnar bal och många heltidare från Lund närvarar. Studenterna hävdade bestämt att det stod i anmodan “Helsingborgs dårbal” och tog därför på sig alla medaljer och medaljonger för att stämma upp i “dårskap och sång”. Missförståndet åtgärdades snabbt när ingen på balen kunde sångerna.

Söndag
13.30 – Centralstationen
En pärm hittas vid perrong 2 vid centralstationen i Lund. Polis och bombpatrull från Malmö anländer och utrymmer 2 km i diameter runt området. Vid 21-tiden oskadliggörs pärmen och avspärrningarna i centrum hävs. Det visades sig vara Lunds universitets utkast till bokslutet och polisen säger till Akademikern att “vi har aldrig varit med om något liknande, och hoppas innerligt att det inte händer igen. Sånt här ska människor inte behöva se”.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/2303_bigben.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/2303_bigben-300x300.jpgPitsa SallatDygnet runtAgora,akademikern,Akademiska Föreningen,helsingborg,lund,lundapolisen,Lunds kommun,lunds universitet,satir,student,studentikost,studentliv,studentlund
Fredag 16.00 - Södra Esplanaden En cykel omkom efter att en person kört in i ett cykelställ med en kundvagn. Kundvagnen fick köras till sjukhus och cykeln avled på platsen. Ingen person kom till skada. Lördag 22.00 - Helsingborg Flera personer med ursprung från Lund anländer till Helsingsborgs vårbal. Det är första gången studentkåren...