I veckan publicerade Sydsvenskan en artikel om att rektorn för Lunds universitet Per Eriksson inte tänker ställa upp för omval i nästa år. Akademikern har fått en exklusiv med rektorn.

Hallå där, Per Eriksson!
Varför tänker du inte ställa upp på omval till rektor?

Per Eriksson:
Den största anledningen är att jag har gjort ett alldeles för bra arbete med att stärka banden mellan universitet och studentlivet, ingen kan snart toppa det jag har gjort och därför så väljer jag att inte ställa upp för omval. En annan orsak är att många tror att jag är fotbollsspelaren i Mjällby AIF – men det är jag ju inte. Folk kan komma upp på stan och säga att vilken fantastisk match jag gjorde senast.

Akademikern:
Vad är det du känner att du har gjort extra bra under dina år som rektor?

Per Eriksson:
Det som har varit den viktigaste frågan för mig är att bygga fler studentbostäder. Jag kom fram till det när jag gick på att jag kunde vinna poäng om jag gick ut med att universitetet ska bygga 2000 bostäder. Just den siffran hittade jag på, vi vet ju knappt hur många det är som studerar vid Lunds universitet. Det är ändå bra med bostad. Ingen hatar väl bostäder?
Ett annat projekt som har varit nödvändigt är att driva frågan om ett konferenscenter under Lundagård. Studenterna behöver lära sig att gå på fler konferenser än att bara sitta hemma och plugga. Konferenser är framtiden. Man kan säga att jag också stödjer karnevalen, framtiden. Fattar ni?

Akademikern:
Vad har du tänkt göra efter 2014?

Per Eriksson:
Jag tänker glassa runt och som bara en rektor emeritus kan göra, halleluja!

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/10/vemdar-PerErikssonWebb.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/10/vemdar-PerErikssonWebb-300x300.jpgPitsa SallatPolitikUniversitetetakademikern,lund,Lundagård,Lunds kommun,lunds universitet,maif,mjällby,pålsjöäng,rektor,satir,student,studentikost,studentlund
I veckan publicerade Sydsvenskan en artikel om att rektorn för Lunds universitet Per Eriksson inte tänker ställa upp för omval i nästa år. Akademikern har fått en exklusiv med rektorn. Hallå där, Per Eriksson! Varför tänker du inte ställa upp på omval till rektor? Per Eriksson: Den största anledningen är att jag har...