Tre vice rektorer vid Uppsala universitet kräver rektor Eva Åkessons omedelbara avgång.
– Ett stort svek mot hela Uppsalafolket, skriver vice rektorn Margarita Funghisson på Akademikerns debattsida.

För snart två veckor sedan anordnades Stora KK/Lilla PQ av Kuratorskollegiet i Lund. Uppsala universitets rektor Eva Åkesson som även är Hedersqurator i Lund, närvarade vid festligheterna. En vecka senare kräver tre vice rektorer vid Uppsala universitet hennes avgång på grund av “myteri”.

– Vi blir ju arga för att hon är i Lund och inte i Uppsala, säger en av vice rektorerna som vill vara anonym. Hon kan inte sitta kvar som rektor då hon hellre gillar att vara i Lund, fortsätter Akademikerns källa.

Uppsala universitet har all rätt att känna sig avundsjuka på situationen. Eva Åkesson har alltid haft en förkärlek till Lund och till Lunds universitet vilket hon flera gånger uttryckt sig om är “det bästa universitetet i universium och bland alla galaxer någonsin gånger tusen”. Att kalla hennes svek som myteri väcker stor ilska bland Lunds studenter.

– Vi har ju inget förbannat hav i närheten av Lund, säger Teknologkårens heltidsarvoderade Sjön sjön- och havsfartsansvarig. Hur de kan kalla det för myteri vet jag inte, men jag såg i alla fall inte Eva ens vara i närheten av Lomma Beach. Vi förstår att Uppsala universitet är avundsjuka för att Eva gillar Lund bättre, men de kan inte bara dra till med “att hon begått myteri”. Det får bägaren att rinna över och jag vet inte vad de fiskar efter. Så himla osjönt gjort.

Flera läsare att upprörts över hur Uppsala universitet har hanterat situationen och har därför erbjudit Eva Åkesson husrum och uppmanat henne att ta över posten som rektor för Lunds universitet i stället.
– De kan gärna få ta Per Eriksson i stället, skriver en läsare på twitter.

Matrikeln uppdateras löpande.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/RektorPerErikssonProrektorEvaAkesson.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/RektorPerErikssonProrektorEvaAkesson-300x300.jpgPitsa SallatOkategoriseradePolitikUniversitetetakademikern,Eva Åkesson,lillapq,Lomma,lund,Lunds kommun,lunds universitet,lundvsuppsala,myteri,Per Eriksson,rektor,satir,storakk,student,studentikost,studentliv,studentlund,teknologer,teknologkåren,uppsala,uppsala universitet,uppsalavslund,vicerektor
Tre vice rektorer vid Uppsala universitet kräver rektor Eva Åkessons omedelbara avgång. - Ett stort svek mot hela Uppsalafolket, skriver vice rektorn Margarita Funghisson på Akademikerns debattsida. För snart två veckor sedan anordnades Stora KK/Lilla PQ av Kuratorskollegiet i Lund. Uppsala universitets rektor Eva Åkesson som även är Hedersqurator i Lund,...