BLANDADE KÄNSLOR. Den webbaserade studenttidningen Akademikern kommer förmodligen att tvingas nyanställa en redaktör. Det framgår av en av dagordningspunkterna i handlingarna som nyss skickades ut inför ett extrainsatt LUS-möte som hålls om 20 minuter.

I dagordningen framgår att LUS idag ska rösta om att öronmärka ett belopp motsvarande en heltidsarvodering för en redaktör i ett år framöver. De premisser som LUS presenterar som skäl är sin tro på internet, och att det känns som en naturlig plats för LUS att satsa på. 

”– Internet ska ju vara en fluga, och innehåller många buggar – och för oss på lus känns det ju perfekt att kunna investera i samverkan med andra skadedjursmetaforer” säger Klara Färdigagå, ordförande på LUS.

På Akademikerns redaktion verkar de sittande redaktörerna emellertid inte lika nöjda. Akademikern träffar chefredaktören Pitsa Sallat, som sitter i en brun pullover och tittar ut från sitt redaktionsfönster med tom blick:

”– Finansiera webblansering, vad snackar de om? Webben kostar ju inget, vi har ju bara skaffat ett sketet wordpresstema i gratisversion. Dessutom är vi ju redan två här på redaktionen och vi kommer bra överens, men hur ska det gå med en tredje redaktionsmedlem? Vi två redaktörer som redan finns på Akademikern jobbar ju ideellt, det kommer ju bli jättekonstigt om det nu plötsligt ska komma in en arvoderad redaktör” säger Pitsa Sallat upprört.

Beslut väntas tas på mötet senare idag, och om Akademikern får det nya ekonomiska stödet innebär det att Akademikern lovar att en gång varannan månad inte granska kårer och nationer för att ingen ska bli ledsen.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/223-man-looking-out-window-1-1024x981.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/223-man-looking-out-window-1-300x300.jpgKalinkaLUSNyheterakademikern,Akademiska Föreningen,ilska,journalism,klara färdigagå,kränkt,lund,Lundagård,Lunds kommun,lunds universitet,LUS,pitsa sallat,redaktör,studentlund,studenttidning
BLANDADE KÄNSLOR. Den webbaserade studenttidningen Akademikern kommer förmodligen att tvingas nyanställa en redaktör. Det framgår av en av dagordningspunkterna i handlingarna som nyss skickades ut inför ett extrainsatt LUS-möte som hålls om 20 minuter. I dagordningen framgår att LUS idag ska rösta om att öronmärka ett belopp motsvarande en heltidsarvodering...