I tisdags släppte LU Accommodation flera nya lägenheter till utbytesstudenter. De studenter som fått information om att börja köa utanför lägenheter fick sig dock en chock när det visade sig vara felaktig information.

Det verkade till en början som “först till kvarn” från LU Accommodation när de lade upp artikeln på deras hemsida. Flera tusen förväntansfulla studenter satt på F5 och väntade på att det skulle komma fler bostäder. Per Silja sitter som kommentatör och kommunikatör för LU Accommodation och var den som hade ansvar att förmedla information till studenterna. Något gick fruktansvärt fel och när han skulle direktöversätta “först till kvarn” så blev det “to get a apartment you need to get to the barn as soon as possible”. Flera tusen studenter stormade kvarnar runt i Lund och även utanför stadskärnan, alla i hopp om att äntligen få en bostad.

– Det är beklagligt, säger Inge Snygg, verkställande direktörs chef chefs personal ansvarig, till Akademikern. Det blev fel i översättningen och vi menade inte att alla skulle kasta in sig i kvarnar för att få bostad. Vi har faktiskt väldigt många kyrkor också, fortsätter Inge.

LU Accommodation har nu tagit bort artikeln och skickat ut tydligare information om att det inte är först till kvarn längre utan “first to church to get a apartment”, ett samarbete med Svenska kyrkan.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/02/kvarn.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/02/kvarn-300x300.jpgKalinkaLUSUniversitetetakademikern,först till kvarn,LU accommodation,lund,lunds universitet,studentikost,studentlund,svenska kyrkan
I tisdags släppte LU Accommodation flera nya lägenheter till utbytesstudenter. De studenter som fått information om att börja köa utanför lägenheter fick sig dock en chock när det visade sig vara felaktig information. Det verkade till en början som 'först till kvarn' från LU Accommodation när de lade upp...