FÖRSVARSPOLITIK. Att ingenjörsutbildningar är intressanta för militären är inte nytt, men idag kom nyheten att Teknologkåren för första gången går in med operativt stöd till försvarsmakten. Detta med bakgrund av marinens pågående ubåtsjakt i Stockholms skärgård.

Akademikern har intervjuat Theo Alexandrososos, vice kårordförande på Teknologkåren vid LTH:

Theo: “- Efter helgens händelser står Sverige inför ett helt nytt säkerhetspolitiskt läge. Vid teknologutbildningarna finns viktiga resurser som kan utnyttjas i militära syften. Men eftersom hela LTHs ledning just nu är så upptagna med ‘rövslickeri’ kring nya rektorn ser vi inte dem som beslutsföra. Därför blir det vi på Teknologkåren som tar ansvar och skickar material, ekonomiskt bistånd samt 75 kåraktiva ingenjörer till Stockholms skärgård. Vi kan inte bara stå bredvid och se på medan världen brinner.”

Akademikern: “- Hur har ert bemötande från Försvarsmakten varit i frågan?”

Theo: “- Vi på Teknologkåren har ju förmodligen mer pengar än hela Försvarsmakten, så vår hjälp kommer nog vara uppskattad.”

Akademikern har sökt ryska ambassadören i Stockholm som inte vill intervjuas men meddelar att:
“- Ryssland är Ryssland, och Ryssland är bra.”

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/10/Teknologer-1024x681.pnghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/10/Teknologer-300x300.pngAnn BorgenssonKårerNyheterPolitikförsvaret,försvarsmakten,försvarspolitik,lund,militären,ryssland,ryssland är ryssland,satir,skärgård,stockholm,teknologkåren,Theo Alexandrososos,tlth,ubåt
FÖRSVARSPOLITIK. Att ingenjörsutbildningar är intressanta för militären är inte nytt, men idag kom nyheten att Teknologkåren för första gången går in med operativt stöd till försvarsmakten. Detta med bakgrund av marinens pågående ubåtsjakt i Stockholms skärgård. Akademikern har intervjuat Theo Alexandrososos, vice kårordförande på Teknologkåren vid LTH: Theo: '- Efter helgens händelser står Sverige inför...