Det var natten till söndagen som en berusad man tog sig in på ett eftersläpp vid en nations bal. Mannen, som är en högt uppsatt kåraktiv hade börjat kvällen med ett par stora stark och sedan fått för sig att få in på eftersläppet, där många av hans bekanta befann sig. Vakten Slas Hasen berättar:

– Det var runt midnatt som han började köa. Jag och mina kollegor kunde se honom på långt håll. Vi satte in alla resurser vi hade för att få honom ut ur kön. Men efter att jag sprungit och ringt polisen som skulle omhänderta honom, så var han redan borta.

Mannen hade använt sig av metoden “roboten” för att lura vakterna och kunde enkelt visa legitimation samt skryta för en nationsaktiv i rökrutan om hans karnevalsmedaljer.

– Ja, det stämmer. Han använde sig av den metoden, säger Slas Hasen.

Akademikern:
Men hur kan något sånt här hända?

– Det är olyckligt, och jag kan bara lova att vi ska förbättra våra rutiner. Berusade människor ska in få finnas på sådana här tillställningar.

Akademikern:
Har du själv varit berusad någon gång?

– Ja, det händer i stort sett varje dag, men då sitter jag hemma ensam och framför tv:n, så som det ska gå till.

Smålands nation anmälde händelsen till polisen och anser att mannen inte uppfyllde likabehandlingspolicyn för Studentlund när han tog sig in på balen och menar att han måste vara homofobisk och sexistisk.

Polisen rubricerar händelsen som grovt vållande till annans mjöd.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/10/eftersläpp.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/10/eftersläpp-300x300.jpgKalinkaAkademiska FöreningenKulturakademikern,bal,berusad,eftersläpp,kår,likabehandling,lund,lunds universitet,nationer,odräglig,Smålands nation i Lund,studenters hälsa,studentlund
Det var natten till söndagen som en berusad man tog sig in på ett eftersläpp vid en nations bal. Mannen, som är en högt uppsatt kåraktiv hade börjat kvällen med ett par stora stark och sedan fått för sig att få in på eftersläppet, där många av hans bekanta...