KLUBB. Göteborgs nation arrangerade för två veckor sedan festivalen “Project Sensommar” som nu möter kritik på grund av bristande jämställdhet bland de bokade artisterna. Av de två bokade artisterna som spelade kom ingen från Medelpad. 

I veckan inkom en anmälan till DO (diskrimineringsombudsmannen) från Alice Emmor (M), som sitter i kommunfullmäktige i Sundsvall, Medelpads största stad.

Alice: — Det har blivit mer regel än undantag att vi ifrån Medelpad marginaliseras, någonstans måste vi ändå få lov att säga ifrån, och nu tyckte vi att de gick för långt. Att de kommer med argument om att de inte skulle ha råd eller att det inte finns så många artister från Medelpad att boka tycker jag inte håller. Det betyder bara att de inte letat och inte tycker att jämlikhet är värt att sträva efter. Från Medelpad kommer till exempel både artisten Yohio och dansbandet Black Jack.

Akademikern: — Men Sverige har ju 25 landskap, är det verkligen rimligt att kräva att alla festivaler har artister från alla landskap representerade?

Alice: — Jämställdhet måste få kosta. Har man inte råd att boka artister från alla landskap i Sverige och ändå bestämmer sig för att ha en festival, då tycker jag man bör ifrågasätta sin moraliska värdegrund.

 

Akademikern har sökt Göteborgs nations artistbokare, men inte fått svar.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/10/2850672_1200_675.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/10/2850672_1200_675-300x300.jpgAnn BorgenssonKKNationerPolitikUncategorizedakademikern,alice emmor,citynationer,festival,göteborgs nation,jämställdhet,lund,nationer,project sensommar,satir,sensommar,studentikost,studentlund
KLUBB. Göteborgs nation arrangerade för två veckor sedan festivalen 'Project Sensommar' som nu möter kritik på grund av bristande jämställdhet bland de bokade artisterna. Av de två bokade artisterna som spelade kom ingen från Medelpad.  I veckan inkom en anmälan till DO (diskrimineringsombudsmannen) från Alice Emmor (M), som sitter i kommunfullmäktige i...