Med tre veckor kvar till valet är det flera småpartier som lockar förstagångsväljare. Akademikern har i samarbete med Lukrativ Konsult gjort en mätning över vilka partier som är på väg uppåt i Lund.

Det är supervalår och de större etablerade partierna har på senare år fått allt större konkurrens från gräsrotspartier med enpartifrågor. I Lund har Zpårvagnspartiet ooliberalerna (ZOO) fått ett uppsving sedan spårvägsdebatten och nu hoppas partiet komma in i kommunfullmäktige om tre veckor.

– Vi kan se att allt fler diskuterar spårvagn och spårväg i Lund, säger Håkan Spiggan ordförande och partiledare för ZOO. I senaste mätningen fick vi 104% och hoppas att det håller i sig så att vi kan driva våra frågor.

Akademikern
Hur kommer ni driva spårvägsfrågan om ni får mandat i Lund?

– Vi kommer driva ett införskaffande av spårväg och sedan ett avskaffande av spårväg i Lund. Man kan inte förändra allt över en natt, så vi kommer börja med att införskaffa spårvagnar och sedan avskaffa spårvägen innan den är byggd för att sedan avskaffa spårvagnar och införa spårväg. Vi tror att med våra reformer så kommer vi både ha spårväg och inte ha spårväg under en tioårsperiod, säger en självsäker Håkan Spiggan.

Akademikern
Jag förstår. Hur många mandat tror ni att ni får?

– Vi har en förhoppning att få minst 20 mandat. Dock kan vi ta lite mindre mandat också då vi har svårt att hitta folk som kan fylla posterna. Max åtta mandat klarar vi av, säger Håkan spiggan fundersamt.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/08/okjthc1av4ebe8igdhhe.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/08/okjthc1av4ebe8igdhhe-300x300.jpgPitsa SallatLund CentrumPolitikakademikern,lund,Lunds kommun,satir,spårväg,spårvagn,student,studentikost,studentliv,studentlund
Med tre veckor kvar till valet är det flera småpartier som lockar förstagångsväljare. Akademikern har i samarbete med Lukrativ Konsult gjort en mätning över vilka partier som är på väg uppåt i Lund. Det är supervalår och de större etablerade partierna har på senare år fått allt större konkurrens från...