I veckan så presenterade programchefen för Sveriges största tv-kanal till studenter, Bogotan Zleten att S-teve, Steve, Student-teve att kanalen måste bredda sitt utbud efter flera år av konstiga inslag i programmen och låga tittarsiffror. Till julen etablerar sig Steve i domkyrkan i Lund för att sända high-tech live, prästerna jublar.

– Äntligen kan vi nå ut till fler människor, säger Pelle Granqvist till Akademikern. Efter att skolverket vill ta bort skolavslutningar i kyrkan så måste vi samarbeta med andra organisationer så som Redbull, Gina tricot och nu Steve.

Föreberedelserna har redan börjat och just nu åker Steves Televisionsförman, Holger Arklöv runt i Lund för att sprida budskapet om Steve och Jesus existens.

– Det är många som har blivit överraskade över att vi finns, fler tror dock på att Jesus har funnits och vi är jätteglada att kunna ha ett samarbete med domkyrkan i jul. Vår publik är inte så bred i dagsläget och det är i princip vi själva som tittar på programmen idag. Men i jul så kommer vi få ett par stycken till och vi hoppas att många pensionärer väljer att stanna hemma över julen för att kolla via TV:n istället.

Akademikern:
Menar du att ni nu istället kommer sända re-runs av gudtjänster?

– Ja, det kanske låter lite konstigt. Men vi vill slippa köra re-runs på kommunalrådets debatter från 2005.

Den 24 december så kommer Steve storsatsa i domkyrkan och har artister som Sean Banan, stand-up komedin Jag-vet-vem-som-mördade-palme och Edilen i frack som kör Stad i ljud. Dock så verkar de flesta umgås med familjen istället för att titta på TV, dessutom så åker majoriteten av Lunds studenter och pensionärer i från Lund för att spendera julen i någon annan del av Sverige. Akademikern kommer inte rapportera från evenemanget.

KalinkaAkademiska Föreningenakademikern,Akademiska Föreningen,domkyrkan i lund,Edilen,gudstjänst,Jul,lund,lunds universitet,Programchef,S-teve,Sean Banan,skolavslutningar,skolverket,Stad i ljus,student,studentikost,studentlund,Televisionsförman
I veckan så presenterade programchefen för Sveriges största tv-kanal till studenter, Bogotan Zleten att S-teve, Steve, Student-teve att kanalen måste bredda sitt utbud efter flera år av konstiga inslag i programmen och låga tittarsiffror. Till julen etablerar sig Steve i domkyrkan i Lund för att sända high-tech live, prästerna...