Under fredagen ägde vårterminens Hälsningsgille rum. Det var en stor dag för Lunds studentorganisationer, föreningar och även en del företag. Studentlundssamordnaren var “mycket nöjd”.

Varje termin arrangerar Studentlund ett riktigt härligt gille för Lunds novischer. Eventet kan beskrivas som en blandning av Kiviks marknad, ett kosläpp och första dagen i skolan. Stämningen är full av förväntan hos både utställare och besökare och någon kräks i ett hörn av nervositet. Samtidigt är rektorn på plats men ingen bryr sig – det finns ju godsaker som väntar inne på gillet. Någon delar ut överstrykningspennor, andra tygpåsar. Har man riktig tur finns det någon som bjuder på popcorn och då vet man att dagen är räddad.

Akademikern har pratat med Antonia Johansson, novisch och en av de första att komma in i AF-borgen.

Beskriv Hälsningsgillet! Vilka tankar och känslor har du nu, bara minuter efter att du insupit hela kalaset?

Det var konstigt. Där stod en massa människor som ville att jag skulle gå med i deras klubbar. De tyckte att jag skulle jobba gratis för att det är “kul”. Jag förstår inte, jag har ju kommit till Lund för att studera. Och när man jobbar vill man ju ha betalt, jag vill det i alla fall.

Vad för typ av gratisjobb handlade det om?

Jag fattade inte riktigt, men det verkade som om de ville få in mig i resturangbranschen. Det liggen en hund begraven någonstans, för det finns ju kopiösa mängder pengar att hämta där om man är duktig på sitt jobb. Jag frågade om kollektivavtal men då tittade de på mig som om jag var dum i huvudet så det blir nog inget sånt för mig. Men jag fick popcorn. Fast de var kalla.

Akademikern gör analysen att Lunds studentorganisationer måste vara tydligare med vad de ägnar sig åt. I vår enkätundersökning på vilken nation som verkade ballast svarade 97% att Studentlund verkade bäst, “för där går ju alla med“.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/01/hälsningsgillet-vt15-1024x768.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/01/hälsningsgillet-vt15-300x300.jpgYuri van DijkAkademiska FöreningenKårerKKLUSNationerNyheteraf,Akademiska Föreningen,hälsningsgille,hälsningsgillet,kiviks marknad,kk,kuratorskollegiet,lund,lunds universitet,lunds universitets studentkårer,LUS,novisch
Under fredagen ägde vårterminens Hälsningsgille rum. Det var en stor dag för Lunds studentorganisationer, föreningar och även en del företag. Studentlundssamordnaren var 'mycket nöjd'. Varje termin arrangerar Studentlund ett riktigt härligt gille för Lunds novischer. Eventet kan beskrivas som en blandning av Kiviks marknad, ett kosläpp och första dagen i...