I lördags natt stod det klart att Måns Zelmerlöv tog hem segern i den europeisk-australiensiska schlagertävlingen Eurovision Song Contest. Segeryran i sociala medier och på Expressens löpsedlar har slagit alla rekord. Idag när glittret lagt sig börjar planeringen inför nästa års ESC-final.

Enligt traditionen är det vinnarlandet som blir värdland för nästa års schlagerfinal. Senast Sverige vann schlagertävlingen var 2012, och året efter arrangerades Eurovision Song Contest på Malmö Arena i Malmö.

Vilken svensk stad som får stå värd för kommande års schlagerfinal har hittills inte meddelats offentligt, men en källa i schlagersfären som Akademikern talat med säger att det är mycket sannolikt att ESC2016 kommer att arrangeras i Lund.

– Vi ser många fördelar med att ha festivalen i Lund istället för Stockholm eller Göteborg. I Lund är det exempelvis lagligt att dricka på offentlig plats. Dessutom har Lund ju redan en starkt etablerad schlager-scen. Eftersom Måns Zelmerlöv pratar skånska och gärna vill bli konferencier är det bra om festivalen arrangeras i Skåne eftersom publiken där förstår vad han säger, säger källan.

Och var i Lund ESC2016 isåfall kommer att arrangeras står utom tvivel:

– Jag vill inte säga för mycket men jag kan bekräfta att vi har varit i kontakt med Helsingkrona nations quratel som säger att nationen är villiga att stå som arrangör för Eurovision Song Contest 2016, säger en person som jobbar nära Christer Björkman.

När Akademikern kontaktar Måns Zelmerlöv är han också glad över nyheten att Melodifestivalen kan komma att arrangeras i Lund:

— Som vinnare av festivalen har jag ju rätt att bestämma var den ska hållas, och jag vill gärna ha den i Lund så att jag kan visa mina gamla antagonister på Polhemsskolan vem som är kung nu, säger han.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/05/M-ns-mans-zelmerlow-9194789-570-379.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/05/M-ns-mans-zelmerlow-9194789-570-379-300x300.jpgAnn BorgenssonKulturNationerNyheter2016,esc,eurovision song contest,Helsingkrona,måns zelmerlöv,satir
I lördags natt stod det klart att Måns Zelmerlöv tog hem segern i den europeisk-australiensiska schlagertävlingen Eurovision Song Contest. Segeryran i sociala medier och på Expressens löpsedlar har slagit alla rekord. Idag när glittret lagt sig börjar planeringen inför nästa års ESC-final. Enligt traditionen är det vinnarlandet som blir värdland för nästa års schlagerfinal. Senast...