Det är äckligt och visar återigen att vi lever i ett Sverige som är öppna för sexistiska och homofobiska könseparatistiska saker i samhället.

När jag i fredags var ute på en nation och dansade och lade jag märke till något fruktansvärt som jag inte hoppades skulle finnas under 2010-taletsverige. Vi lever i ett öppet och fritt land men när det kommer till att kränka och förnedra flera människor samtidigt, då äcklas jag.
Det började med att jag stod i ledet in till klubben och när jag plötsligt fick se skylten “Ingen alkohol i kön” – min första reaktion var att skratta, men att jag förstod att skylten menade allvar så rusade jag fram till vakten och frågade om det inte redan är jävligt uppenbart att man inte ska ha alkohol i kön, då det gör jävligt ont. Speciellt för mig, då jag är kille. Jag kan liksom inte få upp en Elk brew i urinröret – som dessutom är av glas.

Vakten svarade med att han inte förstod någonting och bad mig ställa mig längst bak i ledet igen.
Jag forsatte argumentera och tänkte att vi kunde mötas på mitten av samtalet, när jag nämnde att man på festivaler kan stoppa upp alkohol i kön, men att det var okej då det är roligt och konstigt.

Jag blev så upprörd när vakten inte brydde sig om hur kränkande nationen han jobbar på är – mot alla folkgrupper och folkslag. Det här bevisar än en gång att det enbart finns en nation som inte har sådana här sexistiska och homofobiska uttryck, och det är Norge. Jag blev så upprörd att jag sprang hem och skrev allt det här och hoppas på att många kommer gilla min artikel som handlar om alkohol och könsseparatister.

/
Tord Mule
Krönikör
Akademikern

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/11/HROkarneval4.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/11/HROkarneval4-300x300.jpgKalinkaKKKrönikaNationerakademikern,alkohol,Elk brew,homofobiska,ingen alkohol i kön,jävla,könsseparatister,kränkt,krönika,likabehandling,lund,Lundagård,lunds universitet,nationer,satir,sexistiska,Smålands nation i Lund,student,studentikost,studentlund,vakt
Det är äckligt och visar återigen att vi lever i ett Sverige som är öppna för sexistiska och homofobiska könseparatistiska saker i samhället. När jag i fredags var ute på en nation och dansade och lade jag märke till något fruktansvärt som jag inte hoppades skulle finnas under 2010-taletsverige. Vi...