I veckan kunde SVT rapportera om att Livsmedelsverket anmält olika företag för att de fuskat och färgat fläskkött så att det skulle efterlikna oxfilé.

– Det är bedrövligt att det kan gå till så här, säger Lova Lurvig. Konsumentansvarig på Livsmedelsverket.

Det hela lär ha pågått i minst två årstid, på grund av bristande kontroller och att ingen har uppmärksammat det tidigare. Företagen har anmälts till Livsmedelsverket.

Akademikern:
Hur allvarligt ser ni på det färgade köttet? Och kan ni beskriva hur fuskköttet kan se ut så att konsumenterna kan hålla ögonen öppna?

– Ja, alltså. Det är inte helt lätt att upptäcka. Företagen tar till fula metoder och i det här fallet så var köttet färgat blått, och det är inte många som ser skillnad på rött kött och blått kött, det är ungefär som folk ser skillnad på den svenska politiken idag. Säger Lova Lurvig.

Akademikern:
Men varför valde de att färga köttet blått?

– Vi tror att det har att göra med ett misslyckat PR-trick, men det hela spårade ur och ingen såg skillnad på köttet. Företagen är ju så att säga ganska färgade idag och pressar in pengar i politiska partier. Dock så lär det här jävla företaget tänkt helt käpprätt åt helvete då de färgade kött blått och misslyckades med att visa sitt budskap, vaskat pengar in i svenska partier och för att sedan få världens sämsta rykte. Någon så dum trodde vi inte det fanns, om han/hon/hen inte heter Björn Söder förstås.

ICA har valt att inte kommentera händelsen då de inte har något överhuvudtaget med det att göra. Likaså Coop, eller Hemköp eller Tempo som ingen handlar på ändå, då det är snordyrt. Kanske Lidl, där ha de garanterat färgat kött.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/11/blåttkött.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/11/blåttkött-300x300.jpgKalinkaPolitikakademikern,Björn Söder,blått,Coop,färgat kött,fläskkött,fuskkött,hållkäftanton,Hemköp,ICA,kött,livsmedelsverket,lund,oxfilé,PR-trick,satir,studentikost,studentlund,Sverigedemokraterna,svt,Tempo
I veckan kunde SVT rapportera om att Livsmedelsverket anmält olika företag för att de fuskat och färgat fläskkött så att det skulle efterlikna oxfilé. - Det är bedrövligt att det kan gå till så här, säger Lova Lurvig. Konsumentansvarig på Livsmedelsverket. Det hela lär ha pågått i minst två...