Stora delar av området kring Stora Gråbrödersgatan och Lilla Gråbrödersgatan fick idag spärras av helt av polis och väktare då det rådde tumultartad stämning bland alla Lunds nyexaminerade jurister.

Det var vid lunchtid som flera av de nyexaminerade jurister blockerade vägarna vid Juridicum. Enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) så var samtliga nödvändiga samhällsfunktioner “mycket ansträngda” och resurser som polis och väktare åkte dit i skytteltrafik. Lunds kommun fick i slutändan kalla in Wendes salutbatteri för att upprätthålla ordningen. Akademikern lyckades prata med ett vittne som tidigt var på plats.

– Det var helt sjukt. Alla nyexaminerade jurister stod liksom på gatan och tog kort på sig själva och Juridicum. Det känns så overkligt. Det hela gick så långt att man släpade ut stolar och stegar för att kunna ta “den ultimata likeraketen på facebook”.

Enligt Polisen i Lund så lugnades situationen ner när alla fått varsin bild och man började släppa på trafiken igen längs Stora södergatan vid 12.30.

Vi är väl förberedda när det kommer till nyexaminerade jurister men just det här året var det ett enormt tryck på dessa rackarns “likeraketer”, säger Inge Svärd vid Polisen i Lund. Men jag hoppas verkligen att deras vänner nu gillar de här bilderna så de slipper komma hit igen och ta nya, fortsätter Inge Svärd.

Enligt en åskådare som Akademikern pratade med gör dessa studenter alldeles för stort väsen av sig.

– De nyexaminerade juristerna förstår ju inte att de har 3 år kvar innan de är helt klara med sin utbildning. Jag kan däremot fira med min kandidatexamen i beroendeteori utan några som helst framtidsutsikter.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2016/06/o-JUSTIN-TRUDEAU-SELFIE-facebook-1024x512.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2016/06/o-JUSTIN-TRUDEAU-SELFIE-facebook-300x300.jpgPitsa SallatOkategoriseradeUniversitetetjuridicum,satir,studentlund
Stora delar av området kring Stora Gråbrödersgatan och Lilla Gråbrödersgatan fick idag spärras av helt av polis och väktare då det rådde tumultartad stämning bland alla Lunds nyexaminerade jurister. Det var vid lunchtid som flera av de nyexaminerade jurister blockerade vägarna vid Juridicum. Enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) så var...