I helgen sker systerbalerna Stora KK och Lilla PQ. Balerna arrangeras var tredje år och är legendariska bland nationernas heltidare, men ganska okända bland övriga studenter – till balerna inbjuds nämligen bara gräddan av Lunds studentliv. På inbjudningslistan för balen Stora KK finns bara personer som innehaft posten som qurator. På balen Lilla PQ är det lite liberalare, dit anmodas alla som innehaft en “övrig” quratelsroll, exempelvis PQS eller PR-chef – men bara om de satt på posten under de senaste tio åren.

Balerna kommer arrangeras parallellt på lördag. Stora KK-deltagarna huserar i AF-borgen och Lilla PQ-deltagarna har i år blivit utplacerade på Grand. Historiskt har relationen mellan de två evenemangen varit hjärtlig och seden föreskriver att gästerna sammanstrålar på AF-borgen efter att taffeln brutits.

Men i år lär relationen mellan balgästerna ha blivit markant frostigare. Detta efter att Kuratorskollegiets ordförande skickat ut ett mail till hela Lilla PQ:s deltagarlista tidigare idag. Akademikern har tagit del av brevet och kan publicera det i sin helhet nedan.

“Hej!

På lördag är det äntligen dags för Stora KK igen! Som vi kuratorer längtat!

Samtidigt äger Lilla PQ rum och det blir nog också roligt. För att undvika problem med brutna ben, krossat porslin och sprickor i relationen med Grand Hôtel har kuratorerna enats om att det är bäst om alkoholmängden på Lilla PQ begränsas.

Det kommer fortfarande bli en minnesvärd kväll med vackra högtidsdräkter, utsökt mat och elegant dans. Men för att det ska bli så trevligt som möjligt för alla inblandade har vi bestämt att ha baren stängd. Däremot kommer ni få ta del av ett noga utvalt dryckespaket:

Förrätt:
4 cl Hallands Fläder
1 Åbro

Huvudrätt:
2 glas Black Tower Organic Smooth Red

Efterrätt:
4 cl Flaggpunsch

Vi kommer, för säkerhetens skull, att förse ordningsvakterna med alkoholmätare och i samarbete med Ann Forsland har vi enats om att promillegränsen på Lilla PQ inte får överstiga 0,6. För er säkerhet har även vissa vakter utrustats med handfängsel och pepparspray.

Åtgärderna är vidtagna för er och vår trivsel samt för servitörernas säkerhet.

Väl mött,
Brutus Hansgård, ordförande Kuratorskollegiet”

Något motsvarande mail har inte gått ut till deltagarlistan i Stora KK, enligt vad som är känt. Däremot säger säkra källor till Akademikern att alla kuratorer kommer bjudas på gratis cigarrer hela kvällen.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2017/02/cooling.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2017/02/cooling-300x300.jpgYuri van DijkKKNationerbal,kuratorskollegiet,lilla pq,nationer,stora kk,stora pq
I helgen sker systerbalerna Stora KK och Lilla PQ. Balerna arrangeras var tredje år och är legendariska bland nationernas heltidare, men ganska okända bland övriga studenter - till balerna inbjuds nämligen bara gräddan av Lunds studentliv. På inbjudningslistan för balen Stora KK finns bara personer som innehaft posten som...