”Vi har fått nog av Stockholm!”. Så säger det nystartade partiet Nya Nyansens bråkrör när Akademikern träffar dem på AF-borgens tak mindre än tre veckor innan riksdagsvalet.

Under sommaren har nationernas samarbetsorgan, Kuratorskollegiet, formerat det starkaste samarbetsorganet som Lunds studenter sett på många år. Planen är att komma in i riksdagen med målet att ”en gång för alla kunna ge Lunds studenter den representation de förtjänar”. Akademikern har fått prata med partiets bråkrör, CJ Kullaman och CP Robertsson som tidigare gjort karriär på Lundagård och Lunds Nation respektive Blekingska Nationen och Kuratorskollegiet.

–          Vi har samlat en grupp med bred kompetens och bred uppslutning för att alla studenter ska kunna känna sig representerade, säger CJ Kullaman till Akademikern.

–          Ja, tanken är att mobilisera så pass kraftigt att de etablerade partierna står handfallna inför oss som utmanare, fyller CP Robertsson i.

Carl-Johan Kullving, bråkrör

CJ Kullamannen, bråkrör, är taggad inför valet.

Cecilia Patriksson, bråkrör

CP Robertsson, bråkrör, säger att hon ofta SMS:ar med ministerkandidaterna.

Vad ska partiet heta?

–          Nya Nyansen, svarar de båda bråkrören i kör.

–          Vi har haft otaliga punschkvällar där vi försökt väga kandidater mot varandra men till slut landat i den här konstellationen, säger CJ Kullamannen.

CP Robertsson fyller i:

–          Ja, det gäng vi nu tagit fram fungerar väl tillsammans, har olika styrkor och representerar alla studenter på ett sätt vi aldrig sett en grupp göra tidigare. LUS kan slänga sig i väggen, Nya Nyansen är här, med rätt att representera! Mot Stockholm!

Hur det går återstår naturligtvis att se, men den 14 september finns alltså möjligheten att ett nytt parti inte bara återfinns i riksdagen, utan till och med bildar regering.

 Akademikern har sammanställt partiets ministerkandidater i grafiken ovan. Nedan följer en presentation av ministerkandidaterna.

–          CP Robertsson, bråkrör. Med gedigen erfarenhet från såväl samlande som splittrande engagemang har CP visat att hon definitivt är redo att axla ansvaret som bråkrör för det nybildade partiet.

–          CJ Kullamannen, bråkrör. Med erfarenhet från publicistik och att verkligen nå ut till sina väljare är den sympatiske CJ den utmärkte partnern till CP och som bråkrör kommer han göra ett ypperligt jobb.

–          Vladimir Jeltzin, KK: Finansminister. Efter att under ett års tid etablerat femårsplaner på Sydskånska Nationen i en takt som gjort Stalin grön av avund råder det inget tvivel om vem som är vår kandidat till Finansminister.

–          Aaron Kling- och Klangberg, AF. Med rätt utbildningsbakgrund, med ett passande namn och med en vilja att göra bra saker kan vi med stor säkerhet lämna ansvaret över kriminal- och justitiepolitien till Kling- och Klangberg. Detta trots att han är en rekrytering som kommer utifrån nationsvärlden. Han kommer göra sig ypperligt som Justitieminister.

–          Jonte Sämststig, ÖG. Med disciplin, muskelstyrka och erfarenhet från att vakta Kungen råder det inget tvivel om vem som är bäst lämpat att leda vårt framtida försvar från såväl inre som yttre hot. Jonte ska bli Försvarsminister.

"Jag kräver ordning omedel-jävla-bart!", hörs Jonte ofta vråla.

“Jag kräver ordning omedel-jävla-bart!”, hörs Jonte ofta vråla.

–          Jake Laser, VG. Jakes styrkor är givna. Han besitter mod, engagemang och rätt kropp. Han är den som kommer leda Svenska landslagen i framtiden, han är vår Idrottsminister.

–          Moa Persika, LD. Som singer/songwriter och med erfarenheter från att stå på scen vet hon vad som krävs för att lyckas som kulturpersonlighet. Vår kandidat till Kulturminister är därför given.

Moa Persika ser fram emot att få förändra kulturlandskapet framöver.

Moa Persika ser fram emot att få förändra kulturlandskapet framöver.

–          Mackan Lotsare, ML. För att kronorna ska komma i rullning krävs det någon med mod och initiativrikedom. I Mackan vet vi att vi har både och. Han har den rätta bakgrunden, det rätta kontaktnätet och är helt enkelt precis rätt person att axla rollen som Näringsminister.

–          Nick ”Schlager” Lundh, HB. Med tidigare erfarenhet från jämställdhetsorganisationer och som främsta företrädare för den mest välkomnande musikgenren är Nick ett säkert kort som kandidat till Jämställdhetsminister.

–          J. Falchstierna, SK. Som nytillträdd PR-ansvarig och med en vild energi kommer J. Falchstierna kunna bidra med mycket positivt vad gäller bilden som förmedlas av den nya regeringen. Han är given som Propagandaminister.

–          Madeleine Bernadotte, KR. Med goda erfarenheter från kreativt byggande och med kontakter in i AF Bostäder är vår kandidat till Bostadsminister given.

–          Juliette Borgia, BL. Med långvarig erfarenhet av långväga kontakter och som företrädare för ”den bästa nationen utanför Lund” vet Juliette hur man handskas med externa relationer. Hon är därför en given kandidat till posten som Utrikesminister.

–          Hampe Vitsmannen, HL. Med ett skägg som imponerar och med rötterna i den skånska myllan är Vitsmannen självskriven som Jordbruksminister i vår nya regering.

–          Mathildé Loudain, GB. Med sitt ursprung i Göteborg och kärleken till allt vad sjön heter är hon vårt säkra kort för att garantera havens, sjöarnas och fiskarnas trygghet. Mathildé är vår självskrivna Fiskeriminister.

–          Emma Galge, KM. Med erfarenheter i historiska sammanhang, med vana från att hålla fanan högt och med brett kontaktnät som spänner ända bak till vikingatiden är det en självklarhet vem som ska utnämnas till Traditionsminister om vi får bilda ny regering.

Emma Galge lovar ordning på torpet.

Emma Galge lovar ordning på torpet.

–          Zeb Anderton, WL. Erfarenhet, vilja och kunskap. Som företrädare för en av Lunds nu mest miljömedvetna organisationer råder det inget tvivel om att såväl Lena Ek som Åsa Romson står sig slätt mot vår kandidat. Zeb till Miljöminister! Det förtjänar miljön!

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/08/collage-614x1024.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/08/collage-300x300.jpgYuri van DijkAkademiska FöreningenKårerKKNationerPolitikUncategorizedbråkrör,Lundagård,nationer,Nya Nyansen,riksdagen,satir,student,valet 2014
”Vi har fått nog av Stockholm!”. Så säger det nystartade partiet Nya Nyansens bråkrör när Akademikern träffar dem på AF-borgens tak mindre än tre veckor innan riksdagsvalet. Under sommaren har nationernas samarbetsorgan, Kuratorskollegiet, formerat det starkaste samarbetsorganet som Lunds studenter sett på många år. Planen är att komma in i...