Den officiella VM-låten på Lundensiskt manér har nu offentliggjorts av VM Akademin och det har kommit in över två bidrag.
– Det är jättekul att intresset bara ökar, säger Emma Ryckare.

Under sex månader har VM Akademin tagit in bidrag över hela Sverige och det har slagit stora rekord från föregående år. VM Akademin förväntade sig minst ett bidrag men Emma Ryckare är nöjd med att antal bidrag har fördubblats.

– Vi har jobbat hårt med att nå ut till hela Sverige om att skicka in bidrag till den officiella VM-låten och vi tycker att det är jättekul att intresset har ökat så mycket. Det stod i slutändan mellan LASS och GG Allin.

Lunds Akademiska Segelsällskap (LASS) var de som kammade hem storvinsten med låten “Flickan i Rio de Janeiro”. Texten handlar om en ung flicka som reser till Brasilien för att ensam kolla på fotbollen efter att ha blivit övergiven av sina vänner i Sverige, man får följa hennes kamp mot klockan att hinna till alla matcherna. Mitt i låten vänder det för flickan och hon har inte längre några pengar kvar. Hon tvingas att ta sig till den svenska ambassaden och får en fribiljett hem.

LASS ordförande Mats Martinsson fick reda på vinsten ett par timmar innan Akademikern hörde av sig och hade ännu inte lyckats smälta den överväldigande segern.

– Det här är asball, vi trodde aldrig att vi skulle vinna. Vi har redan fått förfrågningar från samtliga Lunds nationer om att riva av ett par låtar på deras baler i höst. Det är fler gig på gång att bokas och vi kommer ha ett hemligt framträdande på Snörsjöabalen i höst.

Låten går att lyssna på både Itunes som ingen använder och via LASS hemsida. Den ligger för närvarande listetta i Laos.

– Härligt att många Laosare accepterat oss! Säger Mats Martinsson med ett charmigt leende.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/06/lass.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/06/lass-300x300.jpgKalinkaKulturakademikern,LASS,lund,Lundagård,Lunds Akademiska Segelsällskap,Lunds kommun,lunds universitet,satir,student,studentikost,studentliv,studentlund,VM i Brasilien
Den officiella VM-låten på Lundensiskt manér har nu offentliggjorts av VM Akademin och det har kommit in över två bidrag. - Det är jättekul att intresset bara ökar, säger Emma Ryckare. Under sex månader har VM Akademin tagit in bidrag över hela Sverige och det har slagit stora rekord från...