Lunds kommunalråd meddelade sent igår kväll att Lunds visioner och mål för 2015 kommer att uppfyllas. “Vi är en fairtrade city, och måste leva upp till det”, säger Conny Pamp (M).

Flera av Lund kommuns visioner och mål för att fortsätta vara Fairtrade City är redan uppnådda. Enligt Conny Pamp behöver Lund göra en effektiv och lönsam förändring i stadskärnan.

– Vi har tagit hjälp av Stadsbyggnadskontoret och flera samhällsplanerare för att göra Lund bättre anpassat till urbaniseringen, säger Conny Pamp (M) kommunalrådet.

Enligt de experter som Akademikern kommit i kontakt med så innebär de nya målen för Lunds kommun att ta bort gatstenen och ersätta det med spillning från fåglar och fladdermöss, så kallad guano.

– För att Lund ska bibehålla sin titel som Fairtrade City så har vi föreslagit att man river upp all gatsten i centrala Lund och ersätter det med guano. Det blir helt klart miljövänligare, snyggare och kan fungera som odlingslotter, även om det blir lite svårare att gå på. Men vi tror att det är en vaneprocess för lundaborna och vi har redan börjat testa tekniken på flera ställen i stadskärnan, säger Urban Planning professor och expert i urbanplanering.

Hur mycket som kommer gå åt och vad projektet kostar kan ingen i dagsläget svara på. Om guanon ersätter gatstenen så kan Lunds kommun skära i kostnaderna från Lunds renhållningsverk då befolkningen kan utföra sina behov direkt på gatan.

“Lund tänker alltid ett steg bakåt och det är bra för framtiden, även om vi går tillbaka till 1700-talets stadskärna. Vi hoppas att det här kan bli en spillover-effekt på andra städer”, säger en regeringskälla.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/IMG_0054-768x1024.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/03/IMG_0054-300x300.jpgPitsa SallatLund Centrumakademikern,Fairtrade City,Gatsten,Guano,lund,Lunds kommun,lunds universitet,Renhållningsverket,satir,student,studentikost,studentliv,studentlund
Lunds kommunalråd meddelade sent igår kväll att Lunds visioner och mål för 2015 kommer att uppfyllas. 'Vi är en fairtrade city, och måste leva upp till det', säger Conny Pamp (M). Flera av Lund kommuns visioner och mål för att fortsätta vara Fairtrade City är redan uppnådda. Enligt Conny Pamp...