Från och med 1 juli i år startar Lunds kommun sin storsatsning “Lund – här är det drag!” som ska göra Lunds centrala delar mer attraktiva att vistas på.

Greger Selfie har sedan två år tillbaka arbetat i projektgruppen Lund – här är det drag! vid Lunds kommun. Syftet har varit att hitta lösningar på hur Lund som stad ska göras mer attraktivare för dess invånare men också för turister.

– Vi har storslagna planer på att bygga fler lyckade badhus, som Högevallsbadet till exempel. Vi har lärt oss mycket på att bygga om det badhuset och det kommer garanterat bli minst lika bra den här gången. Allt kan lösas med pengar, säger Greger Selfie.

Lunds kommun har även fått upp ögonen för hur de stora ytorna kring Lunds domkyrka lockar besökare som vill ha det sista av dagsljuset innan solen går ner.

– Den ytan måste vi använda oss mer av. Folk sitter ju där om dagarna och solar för tusan! Varför inte smälla upp ett par solstolar, dra in lite sand och skapa en “Beach Lund”-stämning? Med domkyrkans kala vägg kontra de gula och rosa solstolarna skulle ge miljön en starkare och bättre karaktär. Folk skulle nog trivas, säger Greger och funderar vidare.

Planerna på vad som kommer hända i centrum offentliggörs dagen innan som allt ska stå klart.

– Det är lika bra att göra det på det viset, så slipper folk tycka till, säger Greger Selfie innan han tar upp sin smartphone och tar en snapchat och lämnar intervjun.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/04/domkyrkan-1024x330.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/04/domkyrkan-300x300.jpgKalinkaLund CentrumPolitikakademikern,Högevallsbadet,Kaffeblask,lund,Lunds kommun,lunds universitet,satir,student,studentikost,studentliv,studentlund,visionärer
Från och med 1 juli i år startar Lunds kommun sin storsatsning 'Lund - här är det drag!' som ska göra Lunds centrala delar mer attraktiva att vistas på. Greger Selfie har sedan två år tillbaka arbetat i projektgruppen Lund - här är det drag! vid Lunds kommun. Syftet har...