Lunds universitets studentkårer (LUS) har beslutat att Lundakarnevalen ska organiseras om, och stora förändringar är att vänta inför 2018. Akademikern har fått en exklusiv intervju med LUS ordförande gällande förändringarna.

Hur kommer karnevalens struktur se ut framöver?
– LUS har beslutat att avskaffa samtliga organ i och kring karnevalen, däribland karnevalskommittén. Den enda position som kommer existera framöver är karnevalsgeneralen.

Vem ska utse karnevalsgeneralen framöver?
– Såväl valberedning som tillsättning kommer skötas av LUS ordförande och rektorn vid Lunds universitet.

Ser ni att några problem kan uppstå med den nya organisationen?
– Inledningsvis såg vi en problematik med att en enda person ska ansvara för samtliga aspekter av detta jättelika arrangemang, framförallt gällande insyn och transparens.

Jaha, men ni har löst problemet?
– Ja, vi har investerat i kameror och övrig utrustning som kommer följa karnevalsgeneralen dygnet runt och ge alla Lunds studenter fullständig insyn. Så nej, egentligen ser vi inga problem alls i nuläget.

En livlig debatt har utbrutit på sociala medier där studenterna ifrågasätter LUS:s beslut under hashtaggen #InteMinKarneval.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/12/lkplutoplanet2-1024x680.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/12/lkplutoplanet2-300x300.jpgHerman KatzKårerLUSNyheterPolitikhumor,kårer,karneval,lund,lundakarnevalen,lunds universitet,LUS,novisch,satir,stadga,studentliv,studentlund
Lunds universitets studentkårer (LUS) har beslutat att Lundakarnevalen ska organiseras om, och stora förändringar är att vänta inför 2018. Akademikern har fått en exklusiv intervju med LUS ordförande gällande förändringarna. Hur kommer karnevalens struktur se ut framöver? - LUS har beslutat att avskaffa samtliga organ i och kring karnevalen, däribland karnevalskommittén. Den...