Snart kan de ideella studenterna som är aktiva i Lundakarnevalen vänta sig fakturor i brevlådan. Anledningen är att Lundakarnevalen behöver driva in mer pengar och en av de större intäkterna kommer från de som jag jobbar ideellt.

Lundakarnevalen har drygt 5000 ideellt aktiva studenter till årets karneval och nu höjer karnevalskommittéen sitt tonläge mot de aktiva.

– Många av de som är aktiva har inte så mycket pengar när de väl ska betala för till exempel sin tröja eller sektionsfester och då är det ett bra alternativ att skicka ut pappersfakturor i stället, säger Jo’á Kim, Ekonomnomichef för Lundakarnevalen.

Intäkterna från de som jobbar ideellt är Lundakarnevalen beroende av och karnevalskommittéen hoppas också kunna driva in mer pengar om studenterna inte betalar fakturorna i tid.

– Vi har justerat budgeten för årets karneval och vi siktar på att få in 56 miljoner kronor extra via Klarna Faktura. Vi hoppas att studenterna ska glömma att betala in fakturan så att vi kan skicka vidare det till inkasso och på så sätt kräva mer pengar, säger Jo’á Kim. Det blir ett jädrans härligt påslag, fortsätter Jo’á Kim och spinner vidare: Om alla får påminnelser och påslag med 500% per faktura så skulle det ge ännu större intäkter!

Fakturasystemet tas emot bra av flera sektionschefer som Akademikern har pratat med.

“Om jag inte kan betala 400 kronor för festen på lördag så vill jag hellre betala 2000 kronor månaden efter”

“Det är skönt att få faktura och jag är inte orolig att hamna hos Kronofogden, där är jag snart ändå eller kommer hamna där i framtiden. FUTURAL!”

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/05/logo.pnghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/05/logo-300x195.pngPitsa SallatAkademiska FöreningenLUSNationerakademikern,karnevalen,Klarna faktura,lund,Lundagård,lundakarnevalen,Lunds kommun,lunds universitet,satir,student,studentikost,studentliv,studentlund
Snart kan de ideella studenterna som är aktiva i Lundakarnevalen vänta sig fakturor i brevlådan. Anledningen är att Lundakarnevalen behöver driva in mer pengar och en av de större intäkterna kommer från de som jag jobbar ideellt. Lundakarnevalen har drygt 5000 ideellt aktiva studenter till årets karneval och nu höjer...