Siste april-firandet i Stadsparken i centrala Lund har sedan många år blivit en stor fest. Flera hundra tusen människor och kringresande från hela Sverige besöker varje år Lund för att fira Siste april. Nu tar Lunds kommun på sig ansvaret för festligheterna.

Under flera år har Lunds kommun fört en dialog med bland annat nationerna i Lund för att få dem att ta allt ansvar för firandet av Siste april i Stadsparken, utan resultat.

– Varje år kommer det allt mer folk till Lund för att festa och i nuläget är det ingen som har ansvar för organisationen i Stadsparken. Det finns små krafter som bidrar, som till exempel Lunds renhållningsverk, Radio AF som spelar musik under hela dagen och polisen är på plats för att bevaka de flera hundra tusen som samlas. Men det har än så länge inte varit någon part som tagit på sig hela ansvaret, säger Eva-Lotta Jönsson förvaltningsassistent vid Lunds kommun.

Lunds kommun har sedan i december förra året diskuterat frågan och har nu bestämt sig för att ta över allt ansvar för festen i Stadsparken.

– Vi kommer bistå med toaletter på området, kravallstängsel och ordningsvakter som kollar igenom väskor och legitimation på de som går in i parken. Vi kommer även att erbjuda matvagnar för de som vill ha något att äta. Det är viktigt att Lunds kommun driver det här projektet då vi är beroende av att Lunds tradition om Siste april-firandet fortsätter för ökade inkomster till kommunen då det är många turister som besöker Lund under den här tiden varje år, säger Mast Helmfred i Lunds kommunalråd.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/04/lundagård-1024x819.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/04/lundagård-300x300.jpgKalinkaLund Centrumakademikern,lund,Lunds kommun,satir,Siste april,stadsparken,student,studentikost,studentliv,studentlund
Siste april-firandet i Stadsparken i centrala Lund har sedan många år blivit en stor fest. Flera hundra tusen människor och kringresande från hela Sverige besöker varje år Lund för att fira Siste april. Nu tar Lunds kommun på sig ansvaret för festligheterna. Under flera år har Lunds kommun fört en...