Mitt i den glödheta debatten om tintin, pepparkaksgubbar och Kalles jul så har även Lunds Förenade Studentsånger, LFS startat en namninsamling för att förbjuda Lunds nations sång, då de anser att den är traditionellt gammalmodig och sexistisk.

I ett pressmeddelande sent under måndagskvällen klargjorde LFS att de inte tolererar kränkande sånger om en nation. LFS är det organ i Lund som styr vilka sånger som får sjungas på sittningar, krogar och torg och nu vill de förbjuda Lunds nations sång. Dock så har Akademikern djupgranskat sångens texter och kommit fram till att Lunds nation inte har någon sång. Lunds nation har ingen sång.

Akademikern:
Hur kan ni förbjuda Lunds nations sång, när de inte har någon?

LFS:
– Det är just därför vi vill förbjuda den, då folk tror att de kan sjunga kränkande saker om en sång som inte finns, säger Ras Musen, ansvarig blodutgivare för alla sånger i Lund från LFS.
Vi tycker att det är ansvarslöst att Lund som stad inte gjort någonting tidigare och efter all hets om tintin och den där skiten så vill vi också göra någonting åt en massa saker. Jag menar, man måste hata något för att få synas i media, fortsätter Ras Musen.

Via en videolänk från “Greenroom” på Lunds nation så pratar vi med Otto Silverheilm, som är Qurator på nationen:

– Det är skitbra att vi liksom får en massa uppmärksamhet, men jag vet inte ens vad det är för sång du pratar om. Så vitt jag vet så har vi aldrig haft en sång, inte ens min företrädare har nämnt något om det. Vi försöker skapa egna traditioner med surdegsbak och ett glas Marques de Riscal på söndagar och mixa låtar i från “Så mycket bättre” på onsdagar, kanske dimper det ner en och annan scampi också, säger Otto samtidigt som han utbrister i ett tårögtskratt.

LFS är mycket nöjda med resultatet i från namninsamling och hoppas inom kort även fanbärarnas fester då de “ger missvisande uppfattning om vad fan-bärning innebär”.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/04/sångbok.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/04/sångbok-300x300.jpgPitsa SallatNationerakademikern,fanbärare,Greenroom,kränkt,lund,Lunds nation,lunds universitet,Marques de Riscal,namninsamling,nationer,Otto Silverheilm,PK-maffian,Qurator,Så mycket bättre,sånger,satir,scampi,student,studentikost,studentlund,surdeg,traditioner
Mitt i den glödheta debatten om tintin, pepparkaksgubbar och Kalles jul så har även Lunds Förenade Studentsånger, LFS startat en namninsamling för att förbjuda Lunds nations sång, då de anser att den är traditionellt gammalmodig och sexistisk. I ett pressmeddelande sent under måndagskvällen klargjorde LFS att de inte tolererar...