Tidigare i veckan rapporterade den högklassiskt roliga tidningen Lundagård om att Lunds naturvetarkår glömt att meddela förra prorektor Eva Åkesson om att hon blivit vald till hedersledamot. Akademikern träffade sittande ordförande Jerker Stropp i en liten underlig situation.

Hur kunde detta hända?

– Jag och en polare till mig satt en fredagskväll och kollade igen gamla handlingar (reds. anm. som man gör) innan vi däckade av allt skoj. När det blev lite för mycket på samma gång hittade vi mitt i allt, att Eva Åkesson valts till hedersledamot för “kåren”, säger en sliten Jerker efter fredagens handlingar.

Varför valde ni Eva Åkesson till hedersledamot?

– Jag vet inte, kanske för att hon verkar snäll. Allt detta var innan min tid så jag kan inte svara på det, även om jag nu gjorde det.

Kan framtida hedersledamöter förväntas bli valda på liknande sätt, med två års försening?

– Allt är möjligt och vi ska inte utesluta det. Händer det en gång till så är det tradition och då måste vi göra så. Vi får se hur dåligt arbete min efterträdare gör.

Eva Åkesson kommenterar händelsen med att hon hoppas bli installerad snarast möjligt för att påbörja sin “kupp” om att bli rektor för Lunds universitet 2045. Så här löd motiveringen till att välja Eva Åkesson till hedersledamot:

Jag känner Eva och jag tycker att vi ska välja henne.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/11/1239225_10151882839433217_1898577945_o.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/11/1239225_10151882839433217_1898577945_o-300x300.jpgPitsa SallatKårerUniversitetetEva Åkesson,Hedersledamot,Lundagård,lunds universitet,naturvetarkåren,satir,student,studentikost,studentliv,studentlund
Tidigare i veckan rapporterade den högklassiskt roliga tidningen Lundagård om att Lunds naturvetarkår glömt att meddela förra prorektor Eva Åkesson om att hon blivit vald till hedersledamot. Akademikern träffade sittande ordförande Jerker Stropp i en liten underlig situation. Hur kunde detta hända? - Jag och en polare till mig satt en...