Lunds universitet firar snart 350-årsjubileum och hos universitetsledningen är man inte oroad över att pengarna ska ta slut.
– Vi har så mycket pengar att vi kan äta upp dem och ändå aldrig bli mätta, säger Margot Wallström, Ordförande i universitetsstyrelsen till Akademikern.

Inför det stora 350-årsjubileet satsar Lunds universitet som aldrig förr. Idag planerar de att anordna “2-år-efter-5-år-före-festen-som-vi-kallar-3-år-före-festen-festen-hest”.

– Vi gilla att festa och slå på stort, det är inte varje dag som det är fest, säger Margot Wallström.

Anton Eriksson är samhällsplanerare och har studieskulder upp till 637 000:- och kommenterar universitetets firande så här:

– Jag älskar universitetet. Jag kan ju inte älska mitt jobb, för det har jag inget. Men det ska bli riktigt skoj att gå på den här festen! Har sett fram emot den i 350 år snart.

Men alla är inte bjudna. Akademikern har tagit del av deltagarlistan och de som bland annat inte är inbjudna är: tre barn i Uganda, två barnskötare i Finland och Jimmie Åkesson.

– Vi beklagar att alla i hela världen inte har blivit bjudna, det har skett en miss i vårat system, säger Björn Söder, Bjudningssystemansvarig vid Lunds universitet.

Akademikern har försökt att nå universitetets rektor för en kommentar men utan resultat.
– Vi brukar aldrig få en kommentar från någon i slutet av våra artiklar. Vi har antagligen dåliga intervjumetoder, säger pressansvarig på Akademikern.

Hur mycket slutnotan för hela kalaset kommer landa på vet ingen med säkerhet och ingen bryr sig heller, möjligtvis Smålands nation i Lund.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/12/Rector_magnificus_Per_Eriksson-703x1024.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/12/Rector_magnificus_Per_Eriksson-300x300.jpgPitsa SallatPolitikUniversitetet350-årsjubileum,akademikern,jimmie åkesson,lunds universitet,Margot Wallström,samhällsplanerare,satir,Smålands nation i Lund,student,studentikost,tre-år-före-dagen
Lunds universitet firar snart 350-årsjubileum och hos universitetsledningen är man inte oroad över att pengarna ska ta slut. - Vi har så mycket pengar att vi kan äta upp dem och ändå aldrig bli mätta, säger Margot Wallström, Ordförande i universitetsstyrelsen till Akademikern. Inför det stora 350-årsjubileet satsar Lunds universitet som...