Ny forskning visar att studenter som super till klarar alltid sina tentor. Studien är gjord av en oberoende missbrukare vid Lunds universitet, skriver sydsvenskan.se.

I veckan redovisades det en ny studie som bevisar att fulla studenter klarar sina tentor lättare om de är “askalas”, “knackade” och “fyllesvin”. Studien redovisades på Pub Piraya igår av Ulrik Uppmuntrare.

– Desto mer ni dricker, desto bättre jobb kommer ni få, skanderade Ulrik. Ta ett järn varje dag så mår ekonomin bra.

Hallå där, Ulrik Uppmuntraren som har gjort studien:

Akademikern:
Hur kom du fram till ditt resultat?

Uppmuntraren:
Det började med att jag skrev en tenta bakfull och hade en enorm huvudvärk. Under pausen så gick jag in på toaletten och hävde i mig en flask Hallands fläder. Resultatet var slående, jag kunde helt plötsligt bli kreativ igen, jag kunde tänka och komma fram till i och för sig konstiga saker, men det gjorde min argumentation roligare – och det är det allt ska handla om, vi måste ha roligt.

Akademikern kom i kontakt med Alfred Novell som skrev tenta i samma sal som Ulrik Uppmuntraren och beskriver händelseförloppet så här:

– Ja alltså, han kom in och var jävligt våldsam, men kreativ. En av de mest kreativa människorna jag stött på faktiskt. Han kunde prata snabbt samtidigt som han skrev, det störde oss andra lite, men det inspirerade oss att göra samma sak. Skrivningen eskalerade till en sittning och det var ju förstås flera som hade frack på sig då de skrev sin tionde omtenta.

Lunds universitet ser positivt på händelsen och uppmanar fler att dricka “en jävel” innan man skriver tenta.

– Vi kommer till nästa termin erbjuda barservering i tentasalerna för att åka stimulansen att dels komma och skriva tenta och för att klara den. Vi har också funderat på att bistå med bordsservering som kommer underlätta kontrollen av hur mycket varje person dricker, vi vill ju att så många som möjligt ska dricka. Överskottet kommer vi investera i att bygga det där jäkla konferenscentret under Lundagård, säger Kristin Vin’a, studentspritsamordnare vid Lunds universitet.

Lunds universitet kommer också ändra sin värdegrund till fyra ledord: Tentamen med mer sprit.

Relaterade artiklar

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/09/a97984_student_3-drunk.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/09/a97984_student_3-drunk-300x300.jpgPitsa SallatKårerUniversitetetakademikern,frack,fylla,fyllesvin,Hallands fläder,Hallands nation,Kalmar nation,knackad,lund,Lundagård,lunds universitet,Pub Piraya,satir,sprit,studenters hälsa,studentikost,studentlund,studie,sydsvenskan
Ny forskning visar att studenter som super till klarar alltid sina tentor. Studien är gjord av en oberoende missbrukare vid Lunds universitet, skriver sydsvenskan.se. I veckan redovisades det en ny studie som bevisar att fulla studenter klarar sina tentor lättare om de är 'askalas', 'knackade' och 'fyllesvin'. Studien redovisades på...