Det har nu uppdagats att nationerna använder vakter till sina olika aktiviteter. “Detta är en stor skandal”, säger Ann Sjovis, Vaktmästare på ett av Sveriges största vaktmästarbolag.

Akademikern kan nu avslöja att nationerna allt mer och mer använder sig av vakter till sina klubbar, dessutom så jobbar de flesta av nationernas vakter gratis. Vi har kommit i kontakt med ett vaktutskott på en nation i centrala Lund. Stora tvärgatan 13. Vaktutskottet vill helst vara anonyma och berättar för Akademikern att de alltid har jobbat ideellt och att de varit bra på att gömma sig om det kommer gäster.

– Vi måste vakta klubben för att hålla ordning, men ingen får se oss. Så fort det kommer någon så måste vi springa in i vårt “safe house” som ligger i en lokal i anslutning till nationen, säger en av vakterna eller entrévärdarna som det måste heta.

Akademikern:
Hur känns det att riskera nationens rykte om det kommer fram att ni vaktar?

– Det är klart att det skulle kännas skit, men någon måste ju hålla ordning på klubbarna. Annars skulle det leda till anarki och folkgrupper skulle kunna ockupera nationen vid klubbtillfällen.

Akademikern har även försökt nå Lundagård för en kommentar angående vaktning på nationer, men utan resultat. Vi kan spekulera i att Lundagård liksom nationerna använder sig av vakter, efter den senaste händelsen med sabotag av ett par stycken tidningar utanför redaktionens kontor.

Relaterade artiklar

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/03/vakter.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/03/vakter-300x300.jpgKalinkaKKNationerAF-borgen,akademikern,Akademiska Föreningen,ideell,Lundagård,lunds universitet,nationer,PR-trick,student,studentikost,studentlund,vakt,wermlands nation
Det har nu uppdagats att nationerna använder vakter till sina olika aktiviteter. 'Detta är en stor skandal', säger Ann Sjovis, Vaktmästare på ett av Sveriges största vaktmästarbolag. Akademikern kan nu avslöja att nationerna allt mer och mer använder sig av vakter till sina klubbar, dessutom så jobbar de flesta...