Världens nästbästa tidning, Lundagård har gjort det igen. För ett par dagar sedan så kunde tidningen avslöja att flera facebookanvändare är fejk och att de används i marknadsföringssyfte till olika klubbar i Lund. Hittills finns det två användare i Lund och en användare i Göteborg som lurar människor att gå på klubb.
– Detta skapar förvirring, menar Psy Junta som är leg. psykolog.

Att det finns facebookanvändare är inte någon nyhet, men att det finns fejkade facebookanvändare är något helt nytt för alla. En fejkade facebookanvändare är när en person som är fejk i det vanliga livet (läs falsk) så som att den inte står för saker de säger. Detta brukar vanligtvis komma fram efter en utekväll med grabbarna eller väninnorna och när någon i sällskapet beställer en drink som den inte tycker om, och beställer en ny igen för att man är falsk eller när man pratar skit om en ful person och sedan går och hånglar upp den ändå – då menar alla att man är falsk.

Denna falskhet har spridit sig till facebook och i nuläget finns det två stycken falska studenter i Lund. Psy Junta kommenterar:

– Enligt världens nästbästa artikel så kunde man urskilja att det rör sig om två falska studenter i Lund som skriver falska saker på facebook och får normala facebookanvändare att tro på det. Det skapar förvirring och ingen vågar tro på något själv längre.

Karhuline Påriktigtsson som drabbades på facebook säger till Akademikern:

– Det är hemskt att jag trodde att personen var min vän, men så visade det sig vara en falsk vän. Jag kommer aldrig bli vän med någon igen. Jag kommer börja plugga distanskurser i stället och vågar nog aldrig mer gå på klubb.

Facebook säger till Akademikern att de kommer se över sina rutiner och åtgärda problemet direkt. Inom de närmsta dagarna så kommer facebook kompensera alla normala facebookanvändare med 500 coins i Farmville så att de kan fortsätta sina normala liv igen.

Relaterade artiklar

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/12/facebook.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/12/facebook-300x292.jpgPitsa SallatNationerakademikern,distanskurs,facebook,falsk,farmville,fejk,herregud,klubben,lund,Lundagård,lunds universitet,PR-trick,psy,satir,Skåne,student,studentikost,studentlund,utekväll
Världens nästbästa tidning, Lundagård har gjort det igen. För ett par dagar sedan så kunde tidningen avslöja att flera facebookanvändare är fejk och att de används i marknadsföringssyfte till olika klubbar i Lund. Hittills finns det två användare i Lund och en användare i Göteborg som lurar människor att...