Under tisdagen skulle biljettsläppet till Studentafton med Edward Snowden ske. På grund av sabotage från högsta instans kunde däremot inga biljetter säljas. Akademikern kan nu avslöja vad som egentligen hände.

Klockan var 11:59 på tisdagen när många studenter skulle köpa sina biljetter till den omdiskuterade aftonen med Snowden. Men några biljetter blev det inte, istället möttes alla av en massiv serverkrasch.

Akademikern ringde upp Holly Wästerbottenööst, förman för studentafton:

Vad är det som hänt?

Det är en klassisk hackerattack som drabbat Studentaftons biljettwebbsida. Inga biljetter har kunnat säljas. Jag spårade ip-adressen via servrar i Bagdad, Tomelilla och Sevastopol till NSA:s huvudkontor i Washington. Det råder inget tvivel om att det är illasinnade nätvandaler som har varit i farten.

Kommer aftonen kunna äga rum nu då?

Ja, vi kommer alldeles strax ha ett nytt biljettsläpp i Arkivet i AF Borgen. NSA kan ju försöka hacka oss där!, säger en triumfatorisk Wästerbottenööst.

Akademikern ringde till Washington för att få en kommentar direkt från NSA:

Är det ni som är ansvariga för hackerattacken på Studentafton?

Ja, det är vi. Denne bjussar vi på!

Men varför?

Vi är sura. Vi har velat prata med Edward hur länge som helst nu utan att lyckas, men Lund kan han visst prata med. Det är inte rättvist! Det är dessutom skittråkigt att vår komplott avslöjades i eventet av studenten John Stenflod. Det gjorde oss ännu argare.

Relaterade artiklar

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2016/01/snowden-1.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2016/01/snowden-1-300x300.jpgYuri van DijkAkademiska FöreningenAF-borgen,arkivet,edward snowden,holly wästerbottenööst,NSA,satir,studentafton,tomelilla
Under tisdagen skulle biljettsläppet till Studentafton med Edward Snowden ske. På grund av sabotage från högsta instans kunde däremot inga biljetter säljas. Akademikern kan nu avslöja vad som egentligen hände. Klockan var 11:59 på tisdagen när många studenter skulle köpa sina biljetter till den omdiskuterade aftonen med Snowden. Men några...