Efter Akademikerns senaste avslöjande om Smålands nations konflikt med sin egen bostadsstiftelse Smålands Nations Bostäder kan Akademikern nu avslöja att en ny konflikt blossat upp bland Smålands aktiva. Det är frågan om “när kommer revolutionen” som rör upp känslor igen.
Några extrainsatta nationsmöten är det ännu inte tal om, men ABF Lund har däremot noterat en stor ökning i intresset för sina båda studiecirklar i “Folkrevolution” respektive “Organisation och ledarskap”.

Akademikern besökte gräsmattan på Smålands nation och intervjuade boende:
– Vi tycker inte att våra nationsombud gör tillräckligt i frågan. Nu har vi på nationen varit socialistiska i 42 år och fortfarande inte fått till stånd en världsrevolution. Vi tycker att vi väntat tillräckligt länge nu, säger en boende.

– Jag är bara här en termin, så för mig är det angeläget att det händer snart. Tid är pengar, säger en utbytesstudent från Nederländerna som är aktiv i köksutskottet.

Men inte alla är lika upprörda.
– Det är inte så allvarligt. Den här frågan kommer upp ungefär vart femte år. Vi tillsätter några studiecirklar där folk får prata av sig sen brukar det gå över, säger Simon Kotler Lindberg som enligt ryktet bott på Korpamoen sedan 90-talet.

– Vi är medvetna om att vi nationsombud borde ha prioriterat världsrevolutionen högre. Som plåster på såren till våra medlemmar har vi valt att tidigarelägga höstterminens stipendieutdelning, säger Erwin Sprej, nationsombud.

Relaterade artiklar

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/10/AUTO-1-smalands704_455894a1.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/10/AUTO-1-smalands704_455894a1-300x300.jpgAnn BorgenssonKKNationerNyheterPolitikabf lund,akademikern,boende,erwin sprej,korpamoen,lund,nation,nationer,nationsombud,nederländerna,ockupera,politik,satir,smålands nation,Smålands nation i Lund,student,studentikost,studiecirklar,världsrevolution
Efter Akademikerns senaste avslöjande om Smålands nations konflikt med sin egen bostadsstiftelse Smålands Nations Bostäder kan Akademikern nu avslöja att en ny konflikt blossat upp bland Smålands aktiva. Det är frågan om 'när kommer revolutionen' som rör upp känslor igen. Några extrainsatta nationsmöten är det ännu inte tal om, men ABF Lund har...