Efter ett par intensiva dagar har nu Lunds gym öppnat för vanliga besökare igen. Gerdahallen, Fitness 24Seven och Actic har alla tömts på de lyckosökare som vid tolvslaget på nyårsafton lovat sig att ”denna gång ska det bli annorlunda”. Stånke Stöön, personlig tränare på Gerdahallen uttrycker oförståelse över fenomenet.

”Det är jättesvårt att få folk att stanna” förklarar han, och listar åtgärder som varit nya för detta årets nyårsrusch; ”Vi bytte ut hälften av vikterna mot frigolit men folk tyckte fortfarande det var för jobbigt”.

På vägen ut från gymmet möter vi Jonas Gnehlig, som med hängande haka förklarar att Beach 2016 får vänta tills gymmen blivit mer tillmötesgående. ”Jag lyfte alla vikter i hela gymmet och har ändå inget sexpack.” säger han hopplöst. ”Två gånger”. När vi frågar vad för typ av träning han skulle föreslå att gymmen erbjuder menar han på att det måste finnas fler alternativ för gemene man. ”Som bakiskryp och matkassebärande”.

Hurvida Lunds gym anpassar sig till dessa krav tål att se nästa januari, när dadbod-generationen gör nästa försök.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2016/01/bodybuilding_gym.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2016/01/bodybuilding_gym-300x300.jpgSigsten af LillenskjedKulturfitness,fitspo,gym,minresaräknas,satir,studentliv,studentlund,träning
Efter ett par intensiva dagar har nu Lunds gym öppnat för vanliga besökare igen. Gerdahallen, Fitness 24Seven och Actic har alla tömts på de lyckosökare som vid tolvslaget på nyårsafton lovat sig att ”denna gång ska det bli annorlunda”. Stånke Stöön, personlig tränare på Gerdahallen uttrycker oförståelse över fenomenet. ”Det är...