Studentlund vill satsa på en ny skylt intill centralstationen i Lund för att synas mer. Det kommer leda till att studenter enklare ska hitta till nationerna i Lund, vilket man aldrig gör annars. Men det finns en annan sida av myntet.

Inom en snar framtid kan centralstationen prydas inte bara av pressbyrån, råkar och luffare – utan även skyltar som ska visa vart alla nationer finns i Lund. Dock så kommer nästan alla skyltar att peka åt samma håll, från undantaget mot Blekingska nationen. Blekingska kommer då bli den nation som sticker ut från resten, det kan utgöra ett problem i studentlundssamarbetet då nationen får mer marknadsföring än andra.

Akademikern:
– Hur hade ni tänkt att lösa det här och göra det mer rättvist?

Alve Dån som är kommunikationschef på AF svarar:
– Vi är väl medvetna om vad det kan ha för rubriker i dagstidningarna men vi har löst problemet. För att vi inte ska kunna ge fördel till Blekingska så har vi valt att döpa skylten till “One Direction”, som pojkbandet. På så sätt kan vi skrämma bort ett par stycken från att gå dit och välja någon annan nation istället.

Akademikern har varit i kontakt med C. Robertsson, Qurator på Blekingska.

Akademikern:
– One Direction… Är det något ni vill förknippas med?

C. Robertsson:
– Absolut, det är bara bra PR för oss. Allt som skrivs om nationen är bra. Vi tror att One Direction är något för oss och vår bandbokare håller just nu på att boka dem. Flera av våra indiepopare har gjort uppror, men vafan, de bestämmer inte, säger C. Robertsson.

Om skylten är positivt för Blekingska eller inte får framtida forskning utvärdera, men en sak är säker. Snart kan vi alla ta en taxi till centralstationen och kolla vart alla nationer ligger, tack och lov!

Relaterade artiklar

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/03/OneDirection-1024x640.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/03/OneDirection-300x300.jpgPitsa SallatLund CentrumNationerAF-borgen,akademikern,Akademiska Föreningen,Blekingska,kommunikationschef,nationer,One Direction,Qurator,satir,Skåne,student,studentikost,studentlund
Studentlund vill satsa på en ny skylt intill centralstationen i Lund för att synas mer. Det kommer leda till att studenter enklare ska hitta till nationerna i Lund, vilket man aldrig gör annars. Men det finns en annan sida av myntet. Inom en snar framtid kan centralstationen prydas inte...