Under de senaste veckorna har bilbränder brutit ut i Stockholms förorter och mycket talar till att oroligheterna nu även har spridit sig till Lund. Polisen ser kopplingar till flera bränder i Lundatrakten som kan anknytas till ordenssällskapet Den Förstörda Stigbygeln.

Det var under helgen som Malmö nations bil stod i lågor och branden verkar ha startat i bilstereon. Ann-lagd Brandberg från räddningstjänsten syd säger till Akademikern att det kan ha kopplingarna till Den Förstörda Stigbygeln som brukar göra sånt här.

– De brukar vara ute och ränna om nätterna i sina frackar och lyssna på musik. De använder sig av gamla kassettbandspelare för att få “den maximala njutningen” och i det här fallet verkar det som att de brutit sig in i Malmö nations bil för att lyssna på en kassett av Evert Taube’s “kinesiska muren”, säger Ann-lagd.

Akademikern:
Vilka är det som ingår i det här sällskapet?

Ann-lagd:
– Det är främst män som har hörselproblem som brukar samlas vid någon av falafelvagnarna vid Mårtenstorget som dånar ut musik. Här har de även sin Rite de passage i närheten som lär ut medlemmarna i hur de får sin maximala gemenskap och njutning från den dåliga musiken. I den här händelsen bestämde de sig för att bege sig till Malmö nation och lyssna på musik i deras bil, men olyckligtvis var det så dålig musik att bilen började brinna. Vi känner igen liknande situationer med de i Husby under senaste veckan.

Händelsen utanför Malmö nation räknas som “grov förödmjukelse” och polisen har i sin förundersökningsrapport skrivit kommentarer om att nationen nu måste fundera över om de verkligen vill spela dålig musik för att inte dra till sig liknande självförvållande skadegörelse igen.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/05/10460_10151501650353884_18661373_n.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/05/10460_10151501650353884_18661373_n-300x300.jpgPitsa SallatKulturNationerbränder,dålig musik,evert taube,husby,kinesiska muren,lund,Lundagård,lunds universitet,malmö nation,nationer,ordenssällskap,satir,student,studentikost,studentlund
Under de senaste veckorna har bilbränder brutit ut i Stockholms förorter och mycket talar till att oroligheterna nu även har spridit sig till Lund. Polisen ser kopplingar till flera bränder i Lundatrakten som kan anknytas till ordenssällskapet Den Förstörda Stigbygeln. Det var under helgen som Malmö nations bil stod i...