Parken Zoo höll idag en presskonferens om att de kommer hyra ut delar av sin verksamhet som studentlyor. Trazan Apansson är VD för Parken Zoo och tycker att det är fantastiskt att knö in lite studenter i deras burar “Vi tjänar mycket på det och studenterna får någonstans att bo”.

Efter flera dagar med spekulationer så släppte Parken Zoo idag den stora förvåningen om att de ska hyra ut sina burar till de nyanlända studenterna i regionen. Studenterna kan även välja mellan två olika mål mat om dagen som antingen kan vara fem kilo banan, två kilo persikor och 500 gram lårben från antilop eller tio kilo Ahlgrens bilar som är Parken Zoo huvudsponsor.

– Vi tjänar mycket på det och studenterna får någonstans att bo, säger Trazan Apansson VD Parken Zoo. Det känns fantastiskt att kunna bedriva vår verksamhet på det här sättet och det är så kul att gå runt och kolla på dem medans de sitter och studerar eller plockar loppor.

Akademikern pratade med en av de nyanlända studenterna på Parken Zoo, giraffavdelningen “Paradiset”:

– Det känns bra att leva så här, man får även en naturlig kost som alla egentligen borde äta. Imorgon ska jag prova lårbenet, säger Albin Humaniorasson.

Alla studenter är inte fullt så glada över sin situation:

– Jag sover inte så bra och min mage känner sig orolig. Jag känner mig flera gånger om natten iaktagen och konstiga läten kommer i från flera ställen samtidigt. Jag ska försöka bo här ett tag till med min katt Nils, säger Lovisa Lejonkrona som bor i lejongropen.

Samtidigt som studenterna stortrivs i deras nya boende så förväntas Parken Zoo även byta sin slogan från “Räddar världens djur” till en mer tilltalande marknadsföring “Räddar världens studenter”.

– Vi hoppas att inom fem år kunna erbjuda 10 000 studenter en “lya” hos oss, de är redan nu låga i drift och det är mindre risk för inavel när de lever i skilda burar, säger Trazan Apansson.

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/08/parkenzoo.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/08/parkenzoo-300x300.jpgPitsa SallatOkategoriseradePolitikahlgrens bilar,akademikern,bostäder,bostadssituation,humaniora,lund,lunds universitet,novischer,parken zoo,satir,student,studenters hälsa,studentikost,studentlund,studentlyor
Parken Zoo höll idag en presskonferens om att de kommer hyra ut delar av sin verksamhet som studentlyor. Trazan Apansson är VD för Parken Zoo och tycker att det är fantastiskt att knö in lite studenter i deras burar 'Vi tjänar mycket på det och studenterna får någonstans att...