Det var under måndagen som världsnyheten kablades ut: Påve Franciskus kommer till Lund. Något som däremot inte blivit allmänt känt är den riktiga bakgrunden till påvens besök. Som första tidning kan Akademikern nu avslöja sanningen.

Svenska Kyrkan har sagt att den officiella anledningen till Lundabesöket är att Påven ska delta i högtidlighållandet av den kyrkliga reformationen som skedde för 500 år sedan. Men initierade källor nära ärkebiskop Antje Jackelén menar att det hela är en chimär, en rökridå, för att dölja Påvens verkliga anledning till besöket.

Teologer tror inte på Svenska Kyrkans version
Teologer har från flera håll kritiserat sanningshalten i Svenska kyrkans påstående att Påven skulle besöka Sverige för att “högtidlighålla reformationen”. Just reformationen syftar ju till händelserna på 1500-talet då katolska kyrkan hade misskött sin makt så pass mycket att Martin Luther tröttnade på den och spikade upp de nya kristna teserna och grundade den Lutheranska inriktningen inom kyrkan, som en motreaktion till Vatikanen.

Att katolska kyrkans högste man skulle vilja komma till Sverige och fira ett sådant politiskt nederlag är ju på flera sätt orimligt. Akademikerns källor har därför berättat sanningen bakom varför Kristus sändebud på jorden besöker studentstaden Lund.

Studentprästerna vill få slut på Lunds supande och knullande
Studentprästerna vid Lunds universitet
har sedan länge klagat på studenternas okristliga leverne. Man har försökt påverka universitetet att dra in de miljarder som myndigheten lägger på att sponsra nationernas nattklubbar, men utan resultat. Efter att rektorn själv i ett blogginlägg nyligen berättat att han har en “romantisk bild av punschen som kommer och vinet som flödar” så fick studentprästerna nog och har nu ringt in det tunga artilleriet, Påve Franciskus, som ska driva ut ondskan ur studenterna.

Efter att Akademikern pressat chefspredikanten på Studentprästerna, Theo Loge, så bekräftar att det stämmer.

— Ja, efter rektorns blogginlägg så fick vi nog. Det sups och dricks ju i ett kör här på universitetet nu för tiden. Detta trots att vi präster alltid har förespråkat att studenter ska läsa böcker, helst bara Katekesen – som studenterna gjorde förr i tiden, på den gamla goda tiden. Vi behöver förstärkning för att klara av detta.

Andra händelser i studentlivet har också rört upp känslor
Redan innan rektorns alkoholromantiserande blogginlägg har det funnits flera händelser som fått Studentprästerna i Lund att surna till. Ett exempel är hur universitetet tidigare i år grävde upp en biskop från 1600-talet och sedan söp ner sig för att fira honom innan man grävde ner honom igen. Senare visade sig anledningen till denna likskändning vara att universitetet egentligen ville brygga öl på humlen som biskopen begravts ihop med.

Men det är inte bara universitetspersonalens alkoholkultur som Studentprästerna är kritiska till.
Vi ser dagligen hur satan växer sig starkare i studentlivet också. Snapsvisor, spex och hutlösa mängder one night stands. Det här håller inte, säger Theo Loge.

Han fördömer även studenternas sätt att bedriva föreningsverksamhet nu för tiden:
– Studenterna är ju uppenbart omdömeslösa. Se exempelvis på hur studenterna på Göteborgs nation i höstas lade ner den mycket uppskattade klubben Kålles. Många studenter har efter detta kommit till oss för att prata och har blivit väldigt ledsna över detta. Då tänker vi: vem kan göra något så elakt? Det måste ju vara satans verk, fortsätter han.

Kålles Göteborgs nation Lund logotyp

Logotyp för Göteborgs nations numera nedlagda klubb “Kålles”.

Under sista helgen i oktober kommer Påven att besöka olika tentamenssalar och rutinmässigt utföra exorcism på samtliga studenter, enligt ett pressmeddelande från Lunds Domkyrka.

Relaterade artiklar

http://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2016/01/paven-satan.jpghttp://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2016/01/paven-satan-300x300.jpgAnn BorgenssonKårerLund CentrumLUSPolitikUniversitetetfranciscus,lund,lunds universitet,påven,satir,studentlund,teologi
Det var under måndagen som världsnyheten kablades ut: Påve Franciskus kommer till Lund. Något som däremot inte blivit allmänt känt är den riktiga bakgrunden till påvens besök. Som första tidning kan Akademikern nu avslöja sanningen. Svenska Kyrkan har sagt att den officiella anledningen till Lundabesöket är att Påven ska delta i högtidlighållandet av den kyrkliga...